Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές διαθέσεις στη Wall Street

Μικτή εικόνα επικρατεί στη Wall, με στήριξη σε ευοίωνα εταιρικά αποτελέσματα και κινήσεις εξαγορών, αλλά και επιφυλάξεις σχετικά με την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης και την πιστωτική πολιτική.

Μικτή εικόνα, με μικτά πρόσημα σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης, εμφανίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, με την απόφαση της Fed να αυξήσει το επιτόκιο discount να συνεχίζει να λειτουργεί αρνητικά στην επενδυτική ψυχολογία.

Από την άλλη πλευρά, ευνοϊκά επιδρούν στις συναλλαγές οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον τονώνει και η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η Schlumberger (-5%) συμφώνησε να εξαγοράσει την Smith International (+7,4%) προς 11,34 δισ. δολάρια σε μετοχές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,22% στις 10.379 μονάδες, ο S&P 0,26% στις 1.106 μονάδες, ο Nasdaq 0,18% 2.239 μονάδες.

Ηπια πτώση σημείωναν από το πρωί οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές. Μετά από παροδική ανοδική αναστροφή το μεσημέρι, αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,16%, ο DAX 0,2%, ενώ ο CAC 0,03% .

Τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν υψηλότερα.

Την περασμένη εβδομάδα η απόφαση της Fed να αυξήσει το προεξοφλητικό επιτόκιο «τρόμαξε» τους επενδυτές, παρά τις διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας ότι θα διατηρηθεί για αρκετό καιρό η πολιτική του φθηνού κόστους δανεισμού.

Από το εταιρικό μέτωπο, η μετοχή στης GlaxoSmithKline υποχωρεί 2,5% στο Λονδίνο μετά το δημοσίευμα προβλημάτων στο φάρμακο Avandia, που προκαλεί πιέσεις στον φαρμακευτικό κλάδο.

Η μετοχή της Constellation Energy ενισχύεται 4% μετά την ανακοίνωση ότι επέστρεψε σε κερδοφορία στο α΄τρίμηνο, ενώ και η Lowe's αντιδρά με άνοδο στα αποτελέσματα τριμήνου.

Η Campbell Soup ενισχύεται 0,21% ενώ η Quanta Services κερδίζει 4%.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται αυτή την εβδομάδα η εξαμηνιαία κατάθεση του δοικητή της Federal Reserve, Ben Bernanke, ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου. Η ομιλία του κ. Bernanke θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη και Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v