Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lufthansa: Τετραήμερη απεργία των πιλότων

Πλήθος προβλήματα προκαλεί η έναρξη της 4ήμερης απεργίας των πιλότων στον γερμανικό αερομεταφορέα Lufthansa, καθώς έχουν ήδη ακυρωθεί 1.200 πτήσεις από τις 1.800 που πραγματοποιούνται καθημερινά.

Lufthansa: Τετραήμερη απεργία των πιλότων
Πλήθος προβλήματα προκαλεί η έναρξη της 4ήμερης απεργίας των πιλότων στον γερμανικό αερομεταφορέα Lufthansa, καθώς έχουν ήδη ακυρωθεί 1.200 πτήσεις από τις 1.800 που πραγματοποιούνται καθημερινά, ενώ αναμένεται να επηρεαστούν και αρκετές συνεργαζόμενες εταιρίες.

Η Lufthansa προχώρησε στην ακύρωση των εν λόγω πτήσεων (συνολικά το διάστημα Δεύτερας - Πέμπτης είχαν αρχικά προγραμματιστεί 1.800 πτήσεις) μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της διοίκησης και των πιλότων κυρίως για θέματα αποδοχών.

Το συνδικάτο των πιλότων της εταιρίας ζητά αύξηση μισθών κατά 6,9% και διαβεβαίωση ότι η Lufthansa δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει πιλότους από τις πρόσφατα εξαγορασθείσες BMI και Austrian Airlines σε συγκεκριμένες πτήσεις. Η απεργία αναμένεται ότι θα επηρεάσει και αρκετές συνεργαζόμενες με τη Lufthansa εταιρίες όπως την Air Canada και τη Singapore Airlines.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v