Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απογοήτευση για το καταναλωτικό κλίμα στη Wall

Η πολύ μεγάλη πτώση στον δείκτη καταναλωτικού κλίματος ωθεί την Wall αισθητά χαμηλότερα, καθώς η επενδυτές αναθεωρούν τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης. Απώλειες ευρωαγορών λόγω Ifo.

Η πολύ μεγάλη πτώση στον δείκτη καταναλωτικού κλίματος ωθεί τις αμερικανικές μετοχές αισθητά χαμηλότερα, καθώς η επενδυτές αναθεωρούν τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,85% στις 10.295 μονάδες, ο S&P 1,23% στις 1.094 μονάδες, ο Nasdaq 1,58% στις 2.206 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες υφίστανται οι τεχνολογικές μετοχές με την Intel να υποχωρεί 2,6%.

Σημαντικές πιέσεις επιφέρουν οι ανησυχίες για την οικονομία στο πετρέλαιο και τα εμπορεύματα και συνακόλουθα στις μετοχές επιχειρήσεις ενέργειας και μετάλλων. Η Alcoa υποχωρεί 2,4%.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη διολίσθησε τον Φεβρουάριο στα χαμηλότερα επίπεδα 10 μηνών, ενώ και ο δείκτης τιμών κατοικιών μητροπολιτικών περιοχών σημείωσε αναπάντεχη πτώση.

Η αποδυνάμωση του γερμανικού δείκτη Ifo, η πρώτη πτώση σε ένα χρόνο, άσκησε πιέσεις στις ευρωαγορές και ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,69% , ο DAX 1,48%, ενώ ο CAC 1.32%.

Τα αρνητικά στατιστικά δεδομένα επισκιάζουν τις θετικές σε γενικές γραμμές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου εταιριών από τον κλάδο λιανικής κυρίως.

Η μετοχή της Home Depot ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων κερδών.

Η Sears ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ η Macy’s επέστρεψε σε κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v