Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

News Corp: Eπένδυση 70 εκατ. στην αραβική Rotana

Η Rotana Media, όμιλος ραδιοφωνικών μεταδόσεων και μουσικών παραγωγών που ανήκει στον Πρίγκιπα Alwaleed bin Talal, ανακοίνωσε ότι θα πωλήσει μερίδιο αξίας 70 εκατ. δολαρίων στην News Corp.

News Corp: Eπένδυση 70 εκατ. στην αραβική Rotana
Η Rotana Media, όμιλος ραδιοφωνικών μεταδόσεων και μουσικών παραγωγών που ανήκει στον Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχο επενδυτή Πρίγκιπα Alwaleed bin Talal, ανακοίνωσε ότι θα πωλήσει μερίδιο αξίας 70 εκατ. δολαρίων στην News Corp, την αυτοκρατορία των media που ανήκει στον μεγιστάνα Rupert Murdoch.

Η Rotana ανακοίνωσε ότι η News Corp δέχτηκε να εξαγοράσει μερίδιο 9,09% με δικαίωμα να ανεβάσει το ποσοστό έως το 18,18%.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση της News Corp. στην Μέση Ανατολή, όπου οι οικονομίες αναπτύσσονται ταχέως, ο πληθυσμός είναι «νεανικός» και οι διαφημιστικές αγορές ωριμάζουν.

Η οικογένεια Murdoch και η Σαουδάραβας Πρίγκιπας συνεργάζονται ήδη και η Kingdom Holdings που ανήκει στον Alwaleed κατέχει 7% ή 56 εκατομμύρια μετοχές «Β» της News Corp. και είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου εκτός της οικογένειας Murdoch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v