Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed:Ερευνά τις συναλλαγές Goldman Sachs με Ελλάδα

Η Fed διεξάγει έρευνα σχετικά με τις δοσοληψίες της Goldman Sachs με την Ελλάδα, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Ben Bernanke. το ζήτημα ερευνά και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η SEC.

Fed:Ερευνά τις συναλλαγές Goldman Sachs με Ελλάδα
Η Fed διεξάγει έρευνα σχετικά με τις δοσοληψίες της Goldman Sachs και άλλων τραπεζών με την Ελλάδα, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Ben Bernanke, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Fed, η κεντρική τράπεζα ερευνά τις συναλλαγές CDS στην Ελλάδα, ενώ το ζήτημα ερευνά και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η SEC.

"Η Fed ερευνά το ρόλο που έπαιξαν οίκοι της Wall Street, μεταξύ των οποίων η Goldman Sachs, όσον αφορά την βοήθεια προς την Ελλάδα για την έκδοση credit default swaps," δήλωσε ο κ. Bernanke, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της τραπεζικής επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, Chris Dodd.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η Eurostat εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το 2001 δεν είχαν ακόμη αναπτυχθεί στην Ε.Ε. μεθοδολογικοί κανόνες για τα swaps ενώ κανόνες καταγραφής δεν υπήρχαν έως τον Μάρτιο του 2008. 

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι όταν η Eurostat ανέπτυξε κανόνες το 2002 οι Ελληνικές αρχές ανταποκρίθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v