Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ανεργία "τρομάζει" την Wall Street

Η ανησυχία για την δημοσιονομική «υγεία» οικονομιών συνεχίζει να κυριαρχεί στην επενδυτική ψυχολογία, πιέζοντας χαμηλότερα τα διεθνή χρηματιστήρια. Πτώση 1,5% σε Wall και ευρωαγορές, εκτίναξη 10% δείκτη μεταβλητότητας VIX.

Η ανησυχία για την δημοσιονομική «υγεία» οικονομιών συνεχίζει να κυριαρχεί στην επενδυτική ψυχολογία, πιέζοντας χαμηλότερα τις μετοχές στα διεθνή χρηματιστήρια και στηρίζοντας το δολάριο σε υψηλό ενός έτους έναντι του ευρώ.

Οι προειδοποιήσεις διεθνών οίκων για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδα ασκούν πιέσεις στις ευρωαγορές, ενώ τα δυσμενή στατιστικά δεδομένα από τις ΗΠΑ συμβάλλουν στην πτωτική πορεία των βασικών δεικτών της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,49% στις 10.220 μονάδες, ο S&P 1,52% στις 1.088 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,45% στις 2.203 μονάδες.

Ο δείκτης VIX, ο πλέον προσφιλής δείκτης για μέτρηση της χρηματιστηριακής μεταβλητότητας, εκτινάχθηκε 10% στις 22,31 μονάδες.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων ανέργων αυξήθηκε αιφνιδιαστικά κατά 22.000 την περασμένη εβδομάδα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το δεύτερο τμήμα της ομιλίας του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, Ben Bernanke ενώπιον του Κογκρέσου για την οικονομία και τα επιτόκια.

Η περίοδος ανακοινώσεων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου κλιμακώνεται, με πολλές μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρίες να δημοσιεύουν τα στοιχεία σήμερα.

Στις ευρωαγορές τις πιέσεις συγκρατεί η άνοδος 4,1% της BASF μετά την πρόβλεψη αύξησης κερδών έτους, καθώς και τα κέρδη 6,5% της Royal Bank of Scotland, που ανακοίνωσε μικρότερες ζημίες των αναμενόμενων.

Ο δείκτης FTSE 0,78%, ο DAX 0,77%, ενώ ο CAC σημειώνει πτώση 1,18%.

Ο δείκτης MSCI Emerging Markets υποχωρεί αισθητά επί τρίτη ημέρα, με πτώση 3,2% στο χρηματιστήριο του Καζακστάν και 1,3% για τον δείκτη Micex στη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v