Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σχέδιο Obama συνεχίζει να πιέζει τη Wall

Εντονη νευρικότητα επικρατεί στις τράπεζες μετά τις προτάσεις "σκούπα" του B. Obama και η Wall Street υποχωρεί επί 2η συνεχόμενη συνεδρίαση. Αισθητές πιέσεις σε ευρωαγορές και αναδυόμενα χρηματιστήρια.

Καθολική πτώση επικρατεί στους τραπεζικούς κλάδους των διεθνών αγορών, μετά το πρόγραμμα «σκούπα» του B. Obama στις αμερικανικές τράπεζες.

Η καθυστέρηση στην έγκριση της δεύτερης θητείας του Ben Bernanke επιτείνει την νευρικότητα στην Wall Street σήμερα και οι βασικοί δείκτες κινούνται με νέα πτώση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,36% στις 10.354 μονάδες, ο S&P 0,4% στις 1.112 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,28% στις 2.259 μονάδες.

Η μετοχή της General Electric υποχωρεί 0,9%, μολονότι τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης βιομηχανίας των ΗΠΑ ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Στην Ευρώπη, ο τραπεζικός επιμέρους δείκτης του Stoxx 600 βούλιαξε 4% σε χαμηλό έξι μηνών, με τράπεζες όπως η Barclays και η Credit Suisse να σημειώνουν πτώση 6% και πάνω.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,99%, ο DAX 0,98%, ενώ ο CAC 1,03%.

Ο δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών υποχωρεί 1,7% και σημειώνει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Οκτώβριο. Ο ρωσικός δείκτης Micex διολίσθησε 2,7% παρά την αναβάθμιση του outlook από την Fitch Ratings σε «σταθερό» από «αρνητικό.»

Στη νευρικότητα συμβάλλουν οι αυξανόμενες ενδείξεις συγκράτησης της πιστωτικής επέκτασης, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι η Κίνα θα αυξήσει τα επιτόκια έως τέλη Ιουνίου και θα αυξήσει εκ νέου το συνεγγυητικό κεφάλαιο των τραπεζών.

Ο σύνθετος δείκτης στη Σαγκάη υποχώρησε 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v