Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες: Στα $13 δισ. το κόστος λόγω Obama

Περί τα 13 δισ. δολάρια θα «αφαιρέσουν» από τον κύκλο εργασιών κορυφαίων τραπεζών οι προτάσεις του κ. Barack Obama για περιορισμό των επενδυτικών δραστηριοτήτων τους, σύμφωνα με την JP Morgan Chase.

Τράπεζες: Στα $13 δισ. το κόστος λόγω Obama
Περί τα 13 δισ. δολάρια θα «αφαιρέσουν» από τον κύκλο εργασιών κορυφαίων τραπεζών οι προτάσεις του κ. Barack Obama για περιορισμό των επενδυτικών δραστηριοτήτων τους, σύμφωνα με την JP Morgan Chase.

Όπως τονίζει σε report του ο αναλυτής της τράπεζας κ. Kian Abouhossein, οι προτάσεις Obama θα πλήξουν κορυφαίους ομίλους όπως οι Goldman Sachs, Morgan Stanley, Credit Suisse, UBS και Deutsche Bank.

Το μεγαλύτερο πλήγμα φαίνεται ότι θα δεχτεί η Goldman Sachs, καθώς κατά τον κ. Abouhossein θα σημειωθεί υποχώρηση των κερδών της κατά 4,57 δισ. δολάρια το 2011. Σημαντικό το κόστος και για τη UBS, με τον αναλυτή της JP Morgan Chase να το τοποθετεί στο 1,92 δισ. δολάρια.

«Η Goldman Sachs αντιμετωπίζει τους περισσότερους κινδύνους, καθώς διαθέτει αρκετές επενδυτικές μονάδες, οι οποίες αποτελούν και τη βασική "μηχανή" δημιουργίας κερδών για τον όμιλο», τονίζει ο αναλυτής της JP Morgan Chase.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v