Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 1,5% στη Wall λόγω τραπεζών-ακινήτων

Η συγκράτηση του δανεισμού στην Κίνα, τα αρνητικά αμερικανικά macro και το μικτό Q4 των αμερικανικών τραπεζών, πιέζουν σε έντονεες απώλειες κοντά στο 2% τους βασικούς δείκτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Μικτή είναι η επίδραση των τραπεζικών αποτελεσμάτων τριμήνου στις αμερικανικές προ-συνεδριακές συναλλαγές, αλλά οι στατιστικές ανακοινώσεις ρίχνουν τελικά την πλάστιγγα προς τα αρνητικά πρόσημα, καθώς δείχνουν ότι η συνεχίζουν να υπάρχουν εμπόδια στην ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,85% στις 10.526 μονάδες, ο S&P 1,74% στις 1.130 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,11% στις 2.271 μονάδες.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν διορθωτικά στα διεθνή χρηματιστήρια, μετά τα υψηλά 15μήνου της προηγούμενης συνεδρίασης.

Τις συναλλαγές επιβάρυναν οι νέες κινήσεις συγκράτησης του δανεισμού στην κινεζική οικονομία, που απογοητεύουν τις ελπίδες να λειτουργήσει η Κίνα ως «λοκομοτίβα» παγκόσμιας ανάκαμψης. Σύμφωνα με δημοσίευμα, η κυβέρνηση ζήτησε από τις τράπεζες να σταματήσουν να δίνουν νέα δάνεια τον Ιανουάριο. Ο σύνθετος δείκτης στη Σαγκάη έκλεισε με πτώση 2,9%.

Αρνητικά αντιδρούν οι μετοχές των Bank of America, Morgan Stanley στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, ενώ θετικά αντιδρούν οι Bank of New York Mellon και η Wells Fargo.

Η μετοχή της International Business Machines υποχωρεί, μολονότι η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση 9% στα κέρδη τετάρτου τριμήνου 2009.

Αποφασιστικά σε χαμηλότερα επίπεδα «έριξε» πάντως τους δείκτες η ανακοίνωση αναπάντεχης, μεγάλης, μείωσης στις ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών Δεκεμβρίου.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE στην Ευρώπη υποχωρεί αυτή την ώρα 1,67% , ενώ ο DAX σημειώνει πτώση 1,58% , και ο CAC 1,59% .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v