Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall ενόψει του Q4 της ΙΒΜ

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο εν αναμονή των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου της IBM. Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και στον φαρμακευτικό κλάδο.

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο εν αναμονή των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου της IBM. Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και στον κλάδο της υγείας.

Αναλυτικά, ανανεώθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον για τους τίτλους της υγείας καθώς το ενδεχόμενο να χάσουν την έδρα οι δημοκρατικοί στη γερουσία, θέτει σε κίνδυνο την ενισχυμένη πλειοψηφία των 60 ψήφων που χρειάζεται προκειμένου να περάσει η μεταρρύθμιση για την αναμόρφωση του συστήματος υγείας.

“Οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι τα χειρότερα πέρασαν για τις μετοχές του κλάδου της υγείας”, σημείωσε ο Todd Leone, αναλυτής της Cowen & Co.

Παράλληλα, οι ζημιές ύψους 7,6 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε η Citigroup για το δ’ τρίμηνο- συνέπεια των χρεώσεων που σχετίζονται με την αποπληρωμή των κρατικών κεφαλαίων τα οποία έλαβε ως αρωγή-δεν κατάφερε να κάμψει την αισιοδοξία των επενδυτών για τα εν αναμονή αποτελέσματα της ΙΒΜ μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Μικτά πρόσημα για τους τραπεζικούς τίτλους, με τη Citigroup να ενισχύεται λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης 3,5%,της Bank of America 0.5% και πτώση 0,8% για τη JP Morgan.

Στον τεχνολογικό κλάδο, άνοδος 1,2% για την IBM και 1,1% για την Intel.

Σημειώνεται ότι 57 εισηγμένες του S&P αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την Thomson Reuters, εκτιμάται ότι οι εταιρίες του S&P θα ανακοινώσουν στο δ’ τρίμηνο, αύξηση κερδών κοντά 186%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους ενώ τα έσοδα αναμένεται να ανέλθουν κατά 7%.

Σημαντική επιχειρηματική εξέλιξη και η εξαγορά ύψους 19,5 δισ. δολαρίων της Βρετανικής Cadbury από την Kraft.

Αξιόλογη άνοδο και για τη μετοχή της McDonalds κατόπιν αναβάθμισης από την Credit Suisse.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων η νέα πτώση στον κατασκευαστικό δείκτη εμπιστοσύνης (ΝΑΗΒ) στις ΗΠΑ, σε χαμηλό Ιουνίου 2009, προβλημάτισε… αλλά δεν απογοήτευσε τους επενδυτές.

Άνοδος 1,4% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 79,08 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 2,5% στα 24,68 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει άνοδο 2,8% στα 4,99 δολάρια. Απώλειες 4% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,25 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 1,09% στις 10.725,36 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 1,25% στις 1.150,19 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 1,42% στις 2.320,40 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,39% υψηλότερα στις 5.515 μοναδες, ο DAX 0,92% στις 5.973 μονάδες, ενώ ο CAC 0,81% στις 4.009 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v