Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλή υποδοχή της Ευρώπης στο σχέδιο Obama

Η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία υποστήριξαν το σχέδιο «σκούπα» του B.Obama για τις τράπεζες, που ενδεχομένως να «ξαναγράψει» τους κανόνες της παγκόσμιας τραπεζικής τάξης πραγμάτων.

Καλή υποδοχή της Ευρώπης στο σχέδιο Obama
Η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία πρόσφεραν την υποστήριξή τους στο σχέδιο «σκούπα» του Barack Obama για τις αμερικανικές τράπεζες, που αιφνιδίασε τις αγορές και είναι πιθανό να «ξαναγράψει» τους κανόνες της παγκόσμιας τραπεζικής τάξης πραγμάτων.

Πάντως, καθώς κάθε μια από τις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες έχει τα δικά της σχέδια για την τραπεζική επόπτευση, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δεσμεύθηκαν να ακολουθήσουν το δραστικό παράδειγμα του Αμερικανού προέδρου, που επιχειρεί να περιορίσει το μέγεθος και την επιρροή των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών.

Ορισμένοι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες, εκφράζουν την επιφύλαξη ότι η θεαματική πρωτοβουλία του κ. Obama μπορεί να επισκιάσει την διεθνή προσέγγιση που προωθούν οι G20.

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde χαιρέτισε την αμερικανή πρόταση, δηλώνοντας ότι είναι ένα «πολύ - πολύ καλό βήμα προς τα εμπρός.»

Η συντηρητική αντιπολίτευση στην Βρετανία, που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις ότι θα εξασφαλίσει την εκλογή της τον Ιούνιο, εκφράστηκε πιο θερμά από την επίσημη κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι «ο πρόεδρος Obama δημιούργησε πολύ χώρο για να ακολουθήσει ο υπόλοιπος κόσμος στην δημιουργία ενός λογικού συστήματος διεθνών κανόνων.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v