Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα Wall με το βλέμμα στο λιανεμπόριο

Μικτή εικόνα επικρατεί στη Wall Street, με κυρίαρχο στοιχείο την νευρικότητα καθώς πλησιάζει η εκπνοή του έτους και το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις κρίσιμες εξελίξεις στο λιανεμπόριο, εν μέσω εορτών.

Μικτή εικόνα επικρατεί στη Wall Street, με κυρίαρχο στοιχείο την νευρικότητα καθώς πλησιάζει η εκπνοή του έτους και το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις κρίσιμες εξελίξεις στο λιανεμπόριο, εν μέσω εορτών.

Μετά από ένα ήπια πτωτικό άνοιγμα, οι βασικοί δείκτες της Wall Street ενισχύθηκαν αντιδρώντας στην καλή ανάγνωση του δείκτη μεταποίησης και αφήνοντας κατά μέρος τις ανησυχίες για το Ντουμπάι, που επιμένουν περισσότερο στην Ευρώπη.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών, που ήταν εξαρχής συγκριτικά μικρό για τις εξελίξεις στο εμιράτο, στρέφεται στο μέτωπο των λιανικών πωλήσεων, καθώς το λιανεμπόριο έχει μπει στην κρίσιμη περίοδο των εορταστικών καταναλωτικών αγορών. Στήριξη προσφέρει η σημαντική άνοδος του δείκτη μεταποίησης Σικάγο ΡΜΙ στο 56,1.

Τα πρόσημα πάντως είναι μικτά και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,25% στις 10.286 μονάδες, ο S&P  0,31% στις 1.088 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,65% στις 2.124 μονάδες.

Η συγκρατημένη σημερινή αντίδραση στα διεθνή χρηματιστήρια δεν εκδηλώθηκε στο ίδιο το χρηματιστήριο του Ντουμπάι, που ήταν κλειστό όταν ξέσπασε η κρίση, την περασμένη εβδομάδα, λόγω αργιών και άνοιξε πρώτη μέρα σήμερα. Εκλεισε με βουτιά 7,3%, ενώ η αγορά του Αμπού Ντάμπι διολίσθησε 8,3%.

Οι ασιατικές μετοχές πάντως, απόλαυσαν εύρωστα κέρδη καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν με ανακούφιση στις ενδείξεις ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα προστρέξουν στο κρατίδιο. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο απόλαυσε κέρδη 2,9% ενώ στη Σαγκάη οι μετοχές εκτινάχθηκαν 3,2%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι πρωινές απώλειες περιορίστηκαν το μεσημέρι, και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,45%, ο DAX 0,58%, ενώ ο CAC 0,53%.

Γενικότερα, στα διεθνή χρηματιστήρια η περίοδος χαρακτηρίζεται από νευρικότητα, καθώς πλησιάζει η λήξη του έτους και οι επενδυτές τακτοποιούν τις θέσεις τους για να κλείσουν την χρήση με την καλύτερη δυνατή εμφάνιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v