Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακίνητα-εργασία στηρίζουν τη Wall πριν την αργία

Οι ενδείξεις σταθεροποίησης στις αγορές ακινήτων και εργασίας, που αποτελούν τα δύο μεγάλα ερωτηματικά στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, κράτησαν τη Wall σε θετικό πρόσημο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Οι ενδείξεις σταθεροποίησης στις αγορές ακινήτων και εργασίας, που αποτελούν τα δύο μεγάλα ερωτηματικά στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, βοήθησαν να καθιερωθούν τα θετικά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από υποτονικότητα ενόψει της αυριανής αργίας.

Μετά από σταθεροποιητικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται με άνοδο 0,37% στις 10.472 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,39% στις 1.110 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,38% στις 2.177 μονάδες.

Ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας διολίσθησε αισθητά και διαμορφώθηκε κάτω από τις 500.000 για πρώτη φορά σε ένα χρόνο. Επιπλέον ο αριθμός των πωλήσεων νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008.

Κατά τα λοιπά, το ιδιωτικό εισόδημα αυξήθηκε 0,2% ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν 0,7% τον Οκτώβριο. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν 0,6% τον ίδιο μήνα, ενώ οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, μειώθηκαν κάθετα στις 466.000 την περασμένη εβδομάδα.

Επιφυλακτικές είναι οι διαθέσεις των επενδυτών εξαιτίας της αργίας αύριο και της ημιαργίας μεθαύριο στην αμερικανική αγορά, για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Από το εταιρικό μέτωπο, η εταιρία αγροτικού εξοπλισμού Deere & Co. υποχωρεί 1,4% μετά την ανακοίνωση ζημιών στο γ΄τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η Tiffany & Co. εκτινάσσεται 6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και την αναβάθμιση του outlook για πωλήσεις και κέρδη στο σύνολο του έτους.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, καθώς η UBS προσπάθησε να καθησυχάσει τους φόβους για την κεφαλαιακή της θέση και παρατηρήθηκε δραστηριότητα εξαγορών στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Η ανακοίνωση προβλημάτων εξυπηρέτησης του χρέους της Dubai World προκάλεσε παροδική μόνο βουτιά στους βασικούς δείκτες, που όμως στηρίχθηκαν στην καλή εικόνα των αμερικανικών στατιστικών και τελικώς έκλεισαν με άνοδο 0,75% για τον δείκτη FTSE, 0,58% για τον DAX και 0,65% για τον CAC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v