Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία προκαλεί πτωτική κίνηση στη Wall

Οι ανησυχίες για τις τράπεζες, η διόρθωση στα εμπορεύματα και οι υποτονικές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, συνηγορούν σε πτωτική πορεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Πτωτικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Πτωτική κίνηση επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τις στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας να μην επιτρέπουν συνέχιση των ανοδικών τάσεων της πρώτης χρηματιστηριακής ημέρας της εβδομάδας.

Εντονες οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την «υγεία» των χρηματοπιστωτικών οίκων. Υποχωρούν και οι μετοχές εμπορευμάτων, καθώς το πετρέλαιο και τα μέταλλα εμφανίζουν διορθωτική πορεία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 10.409 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,28% στις 1.103 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,53% στις 2.164 μονάδες.

Παρά τις αρκετές δυσμενείς στατιστικές ανακοινώσεις, ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» των επενδυτών παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, ειδικά μετά την ανακοίνωση της Standard & Poor's για εφαρμογή νέας μεθοδολογίας αξιολόγησης της κεφαλαιακής επάρκειας του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Επιβαρυντικά λειτουργεί και η φήμη ότι μεγάλες κινεζικές τράπεζες πιθανόν να αντιμετωπίσουν προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας, που πίεσαν το χρηματιστήριο της Σαγκάης σε απώλειες 3,5%.

Στο επίκεντρο τίθενται οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ γ' τριμήνου, ήταν χαμηλότερα από την α΄εκτίμηση του υπουργείου, αλλά πάντως ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα μεγέθη για την αγορά κατοικιών συνέχισαν να δείχνουν μια δυσμενή εικόνα, ενώ τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα ήταν ικανοποιητικά και περιόρισαν την πτώση των βασικών δεικτών.

Από το εταιρικό μέτωπο, η H.J. Heinz και η Medtronic αντιδρούν θετικά στην βελτίωση των outlook για την ετήσια κερδοφορία.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,39%, ενώ ο DAX με απώλειες 0,55%, και ο CAC 0,75% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v