Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές απώλειες στη Wall Street

Περιορισμένη πτώση στη Wall μετά τη μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης του ΑΕΠ γ’ τριμήνου. Θετικά λειτούργησε η βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος τον Νοέμβριο. Πιέσεις στις τράπεζες. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Περιορισμένες απώλειες στη Wall μετά τη μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης του ΑΕΠ γ’ τριμήνου. Στον αντίποδα η βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος το Νοέμβριο. Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων στη Wall Street με τους δείκτες να κινούνται πτωτικά αλλά κατά χρονικά διαστήματα να περιορίζουν σημαντικά τις απώλειες, συνέπεια των μικτών μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Αναλυτικά το ΑΕΠ της χώρας στο γ’ τρίμηνο ήταν κατώτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου οικονομικών αλλά εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Αντίστοιχα, η αναιμική αύξηση μόλις 0,2% στις τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο διατήρησε τη δυσμενή εικόνα της στεγαστικής αγοράς στους αναλυτές οι οποίοι ανέμεναν αύξηση 0,8%.

Στον αντίποδα η βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος το Νοέμβριο στις ΗΠΑ περιόρισε τις διαθέσεις κατοχύρωσης κερδών των επενδυτών στη Wall Street.

Παράλληλα η FED αναβάθμισε τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας ενώ μείωσε τις προβλέψεις της για την άνοδο της ανεργίας.

Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε ο τραπεζικός κλάδος μετά την ανακοίνωση της Standard & Poor’s ότι προχωρά σε νέα μεθοδολογία αξιολόγησης της κεφαλαιακής επάρκειας του χρηματοπιστωτικού κλάδου, με τους επενδυτές να προβληματίζονται για τα ενδεχόμενα αποτελέσματα.

Απώλειες 1% για Citigroup, 1,2% για Bank of America και 2% για JP Morgan.

Σημαντική υποχώρηση και για την πλειοψηφία των ενεργειακών τίτλων μετά την πτώση κοντά 2% της τιμής του πετρελαίου στις διεθνής αγορές.

Ωστόσο οριακά κέρδη 0,2% για τη μετοχή της Chevron και για της Exxon Mobil.

Πτώση 1,9% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 76,16 δολ./βαρέλι.

Το δικαίωμα της ενισχύθηκε 0,88% στα 25,27 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας με πτώση 1,5% στα 6,79 δολάρια. Κέρδη 0,4% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,99 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,16% στις 10.433,71 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,05% στις 1.105,65 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 0,31% στις 2.169,18 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,39% στις 5.334 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,45% στις 5.775 μονάδες, ο CAC 0,63% χαμηλότερα στις 3.789 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v