Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική εικόνα στη Wall εν μέσω macro

Η πτώση του αριθμού νέων ανέργων κάτω από τους 500.000 για πρώτη φορά σε ένα έτος, προσφέρει στήριξη, αλλά τα υπόλοιπα -μικτά- στατιστικά στοιχεία και η αυριανή αργία προκαλούν επιφυλάξεις και μικτά πρόσημα στη Wall.

Η πτώση του αριθμού των νέων ανέργων κάτω από τις 500.000 για πρώτη φορά σε ένα έτος, δημιουργεί καλή επενδυτική ψυχολογία στην Wall Street και ωθεί υψηλότερα τους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται με ανεπαίσθητη πτώση στις 10.432 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,03% στις 1.106 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,12% στις 2.171 μονάδες.

Πάντως τα υπόλοιπά στατιστικά στοιχεία από την αμερικανική αγορά είναι μέχρι στιγμής μικτά, με ελαφρά βελτίωση στο ατομικό εισόδημα και τις δαπάνες αλλά αιφνίδια μείωση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Επιφυλακτικές είναι οι διαθέσεις των επενδυτών εξαιτίας της αργίας αύριο και της ημιαργίας μεθαύριο στην αμερικανική αγορά, για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Από το στατιστικό μέτωπο, το ιδιωτικό εισόδημα αυξήθηκε 0,2% ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν 0,7% τον Οκτώβριο. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν 0,6% τον ίδιο μήνα, ενώ οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, μειώθηκαν κάθετα στις 466.000 την περασμένη εβδομάδα.

Από το εταιρικό μέτωπο, η εταιρία αγροτικού εξοπλισμού Deere & Co. υποχωρεί 1,4% μετά την ανακοίνωση ζημιών στο γ΄τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η Tiffany & Co. εκτινάσσεται 6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και την αναβάθμιση του outlook για πωλήσεις και κέρδη στο σύνολο του έτους.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται ανοδικά, καθώς η UBS προσπάθησε να καθησυχάσει τους φόβους για την κεφαλαιακή της θέση και παρατηρήθηκε δραστηριότητα εξαγορών στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,48%, DAX ενισχύεται 0,81%, ενώ ο CAC αποκομίζει κέρδη 1,05%.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν και στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον σύνθετο δείκτη της Σαγκάης να κλείνει 2,1% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v