Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street στον απόηχο του Ντουμπάι

Απώλειες επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που αντιδρά στις εξελίξεις από το Νουμπάι με μια μέρα καθυστέρηση. Αντιδρούν οι ευρωαγορές με άνοδο 1% και σημαντική τραπεζική αντίδραση. 

Απώλειες επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που αντιδρά στις ειδήσεις από το Νουμπάι με μια μέρα καθυστέρηση, αφού εχθές η Wall Street ήταν κλειστή λόγω αργίας και δεν αφομοίωσε τις ανησυχητικές μεσανατολικές εξελίξεις που πίεσαν σε κάθετη πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,42% στις 10311 μονάδες, ο S&P 1,59% στις 1.092 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,6% στις 2.141 μονάδες.

Πάντως η ψύχραιμη αντίδραση που παρατηρείται σήμερα στα υπόλοιπα χρηματιστήρια, σε συνδυασμό με τις καθησυχαστικές δηλώσεις διεθνών παραγόντων, προκαλούν συγκράτηση των απωλειών και στην Wall Street, δεδομένου ότι τα futures των βασικών δεικτών έφθαναν να χάνουν έως 3% πριν το καμπανάκι.

Διεθνείς αξιωματούχοι και πολλές δυτικές τράπεζες έσπευσαν να καθησυχάσουν τους επενδυτές, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να δηλώνουν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι πλέον αρκετά δυνατή ώστε να αντεπεξέλθει σε ένα ενδεχόμενο «σοκ» από τα εμιράτα.

Σήμερα, το αμερικανικό χρηματιστήριο θα ολοκληρώσει την συνεδρίαση νωρίτερα, καθώς είναι ημιαργία.

Στις ευρωαγορές η εικόνα ήταν σταθεροποιητική με παροδικά θετικά πρόσημα από το πρωί και μετά το "ψύχραιμο" άνοιγμα της Wall Street η άνοδος ισχυροποιείται και φθάνει στο +1%.

Την ισχυρότερη ανάκαμψη εμφανίζει ο τραπεζικός κλάδος, που χθες υπέστη δραματική βουτιά, καθώς «ακούγονταν» ποικίλα ποσά για το μέγεθος του ανοίγματος των ευρωπαϊκών τραπεζών στις επιχειρήσεις του Ντουμπάι.

Οι τίτλοι των Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse και Lloyds Banking ενισχύονται 1-2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v