Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έδειξε χαρακτήρα η Wall Street

Περιορίστηκαν οι ισχυρές απώλειες στη Wall, καθώς οι φόβοι για χρεοστάσιο επιχειρηματικών κολοσσών του Ντουμπάι εκτονώνονται και οι αγορές εμπορευμάτων ανακτούν ανοδική πορεία. Θετικό κλείσιμο ευρωαγορών.

Με περιορισμό των αρχικών ισχυρών απωλειών έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι φόβοι για χρεοστάσιο επιχειρηματικών κολοσσών του Ντουμπάι εκτονώνονται και το δολάριο εγκαταλείπει τα αρχικά του κέρδη, ενώ οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων ανακτούν ανοδική πορεία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 1,48% στις 10.309,92 μονάδες, ο S&P 1,72% στις 1.091,50 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,73% στις 2.138,44 μονάδες.

Οι πιέσεις επέμειναν πάντως στις αναδυόμενες αγορές και αργά το απόγευμα ο δείκτης MSCI Emerging διολίσθαινε 2,1%.

Ο δείκτης μεταβλητότητας Vix του Chicago Board Options Exchange, εκτινάχθηκε 18% στις 24,07 μονάδες.

Σήμερα, το αμερικανικό χρηματιστήριο ολοκλήρωσε την συνεδρίαση νωρίτερα, καθώς είναι ημιαργία.

Το μπαράζ δηλώσεων διεθνών αξιωματούχων και δυτικών τραπεζών, που έσπευσαν να καθησυχάσουν τους επενδυτές όσον αφορά τις επιπτώσεις της προσπάθειας αναδιοργάνωσης χρεών του Ντουμπάι, προκάλεσε εύρωστη αντίδραση στα διεθνή χρηματιστήρια και οι ευρωαγορές έκλεισαν με κέρδη της τάξης του 1% και πλέον.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια «βούλιαξαν» 3% και πλέον χθες, αλλά η αμερικανική Wall Street ήταν κλειστή λόγω αργίας και αντιδρά σήμερα ετεροχρονισμένα στις εξελίξεις από τα εμιράτα.

Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι η παγκόσμια οικονομία είναι πλέον αρκετά δυνατή ώστε να αντεπεξέλθει σε ένα ενδεχόμενο «σοκ» από την Μέση Ανατολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v