Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγαίνουν από μετοχές οι Αμερικανοί διαχειριστές

Οι Αμερικανοί θεσμικοί επενδυτές μείωσαν τα μεγάλα ανοίγματά τους σε μετοχές τον Νοέμβριο, ενώ αύξησαν τις τοποθετήσεις σε ρευστό ενόψει της λήξης του 2009.

Βγαίνουν από μετοχές οι Αμερικανοί διαχειριστές
Οι Αμερικανοί θεσμικοί επενδυτές μείωσαν τα μεγάλα ανοίγματά τους σε μετοχές τον Νοέμβριο, ενώ αύξησαν τις τοποθετήσεις σε ρευστό ενόψει της λήξης του 2009 αλλά και ενόψει ενδείξεων πιθανής επιβράδυνσης της οικονομικής ανάκαμψης, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Από την έρευνα του πρακτορείου μεταξύ 11 αμερικανικών επιχειρήσεων fund management, που πραγματοποιήθηκε 12-27 Νοεμβρίου, προκύπτει ότι οι επενδυτές αύξησαν τις σταθμίσεις του ρευστού στα χαρτοφυλάκιά τους επί δεύτερο συνεχόμενο μήνα, στο 2,7% των ενεργητικών του χαρτοφυλακίου τους κατά μέσο όρο, έναντι 1,9% τον Οκτώβριο και 1,6% τον Σεπτέμβριο.

Η κλίση προς τις θέσεις ρευστότητας προβλέπεται να επιταχυνθεί, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να αποσύρουν τις τοποθετήσεις υψηλής επικινδυνότητας μετά την κρίση του Ντουμπάι, η οποία ξέσπασε μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Οι φόβοι για ενδεχόμενο χρεοστάσιο σε όμιλο του Ντουμπάι, λειτουργούν ως καταλύτης για την «αργοπορημένη» διόρθωση στις μετοχές και τα υψηλής απόδοσης ενεργητικά, μεταξύ των οποίων εταιρικά και junk bonds, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ομολόγων Pacific Investment Management, στο Reuters.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν ήδη αποκλιμακώσει τα ανοίγματα σε αυτού του είδους της επενδύσεις, γιατί έχουν καταγράψει πολύ υπερβολικά ταχεία άνοδο.

Οι fund management firms που συμμετείχαν στην έρευνα διατηρούσαν το 62,6% των ενεργητικών τους σε μετοχές τον Νοέμβριο, από 64,5% τον προηγούμενο μήνα και έναντι 60,6% στις αρχές του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v