Ευκαιρία για αγορές βρίσκουν οι επενδυτές στη Wall

Οι αρχικές απώλειες στην αμερικανική αγορά μεταφράστηκαν από τους επενδυτές ως ευκαιρία για αγορές σε μετοχές που υπέστησαν πτώση, ενώ κινητικότητα επικρατεί σε εταιρίες μικρής κεφαλαιοποίησης. Ωστόσο, παραμένουν οι ανησυχίες για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου. Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Οι αρχικές απώλειες στην αμερικανική αγορά μεταφράστηκαν από τους επενδυτές ως ευκαιρία για αγορές σε μετοχές που υπέστησαν πτώση, με τις ανησυχίες ωστόσο για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου να παραμένουν. Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι μεταβολές είναι οριακές στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν να τοποθετηθούν σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, και η αγορά κινείται με μικρές ειδήσεις της ημέρας, καθώς παρά την υποχώρηση, οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν κοντά στο ιστορικό υψηλό.

Ελαφρώς απογοητευτικά χαρακτηρίζουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία οι αναλυτές. Συγκεκριμένα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε άνοδο στο 93,2 το Μάιο από το 92,9 του προηγουμένου μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 94.

Ωστόσο, οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 2,5% στα 6,46 εκατ., διαψεύδοντας ευχάριστα τις εκτιμήσεις για πτώση στα 6,45 εκατ.

Απώλειες της τάξης του 6% καταγράφει η μετοχή της εταιρίας πληροφορικής Novell (που κατασκευάζει το σύστημα Linux) καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Κέρδη κατά 10% καταγράφει η εταιρία μεταφορών Swift Transportation στον Dow Jones, καθώς αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το β΄ τρίμηνο του 2004, εξαγγείλοντας παράλληλα και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Υψηλότερα κατά 2,9% κινείται και η Alcoa, περί το 1,4% ενισχύεται η General Motors, ενώ και η Johnson & Johnson σημειώνει άνοδο 1,3%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10010,17 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,52%, περί το 0,65% ενισχύεται ο Nasdaq στις 1935,44 μονάδες, ενώ και ο S&P καταγράφει άνοδο 0,54% στις 1101,30 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4418,0 μονάδες με απώλειες 0,25%, πτώση 1,03% σημείωσε ο DAX στις 3828,07 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 υποχώρησε 0,50% στις 3610,53 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v