Στο ναδίρ της θητείας του η δημοτικότητα Bush

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς -ποσοστό 52%- απορρίπτουν τους χειρισμούς του George Bush, ενώ ποσοστό 41% εγκρίνει τις κινήσεις του, σύμφωνα με έρευνα του CBS News που καταδεικνύει ότι η δημοτικότητα του Προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της θητείας του.

Στο ναδίρ της θητείας του η δημοτικότητα Bush
Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς, ποσοστό 52%, απορρίπτουν τους χειρισμούς του προέδρου George Bush, ενώ ποσοστό 41% εγκρίνει τις κινήσεις του, σύμφωνα με έρευνα του CBS News που καταδεικνύει ότι η δημοτικότητα του Προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της θητείας του.

Στην προηγούμενη έρευνα που πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες πριν, το ποσοστό έγκριση ήταν 44% και το ποσοστό απόρριψης 49%. Επιπλέον επιδεινώθηκαν τα ποσοστά όσων θεωρούν ότι η αμερικανική οικονομία κινείται προς το χειρότερο.

Οσον αφορά τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, το 52% των Αμερικανών πιστεύει ότι η οικονομία είναι ”σε καλή κατάσταση” σε σύγκριση με 55% τον Απρίλιο. Ποσοστό 47% πιστεύει ότι η οικονομία είναι ”σε κακή κατάσταση”, από 45% τον Απρίλιο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε εθνικό επίπεδο μέσω τηλεφώνου σε 1.113 ενήλικες κι έχει περιθώριο λάθος συν/πλην 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ομιλία Bush στο Κολέγιο Ένοπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναλύσει την στρατηγική του όσον αφορά την μετάβαση της εξουσίας της Βαγδάτης στους Ιρακινούς και λίγες ώρες μετά την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ.

Το ποσοστό έγκρισης των χειρισμών όσον αφορά το Ιράκ υποχώρησε στο 34% από 39% δύο εβδομάδες πριν και 57% ένα χρόνο πριν. Το ποσοστό απόρριψης αυξήθηκε στο 61% από 58% στις αρχές Μαΐου και 20% πριν ένα χρόνο.

Επιπλέον το 65% των Αμερικανών εμφανίζεται να θεωρεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται γενικότερα σε ”εσφαλμένη τροχιά”, μέγεθος αυξημένο κατακόρυφα από το 55% του Απριλίου και 36% ένα χρόνο πριν. Το 30% πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ”σωστή τροχιά”, έναντι 36% και 56% αντίστοιχα.

Η έρευνα περιέχει θετικά μηνύματα για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου. Στην ερώτηση πρόθεσης ψήφου, το 49% των ψηφοφόρων θα ψήφιζε τον John Kerry, εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, έναντι 41% που θα ψήφιζε Bush. Τα ποσοστά τον Απρίλιο είχαν διαμορφωθεί στο 46% για τον Kerry και 44% για τον Bush.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v