Θετικό κλίμα στη Wall από πτώση πετρελαίου

Η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών μετά από την απόφαση της Σ. Αραβίας για μονομερή αύξηση της παραγωγής από τον Ιούνιο, οδηγεί υψηλότερα την αμερικανική αγορά. Κέρδη καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών μετά από την απόφαση της Σ. Αραβίας για αύξηση της παραγωγής από τον Ιούνιο, οδηγεί υψηλότερα την αμερικανική αγορά. Κέρδη καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Al-Hayat, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Ali al-Naimi είναι έτοιμος αξιοποιήσει πλήρως την παραγωγική δυνατότητα του βασιλείου, αυξάνοντας την παραγωγή κατά περισσότερο από 15% για να αποτρέψει περαιτέρω άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Εξάλλου, ανοδικές τάσεις καταγράφει σειρά μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, όπως η IBM, η Cisco Systems, η Microsoft και η Intel.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της PeopleSoft, καθώς η Morgan Stanley αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της σε overweight από equal weight, ενώ η τιμή στόχος ορίστηκε στα 21 δολάρια.

Αντίθετα, η UBS υποβάθμισε σειρά μετοχών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, όπως η Cisco Systems, η Corining, η Juniper Networks, η Lucent Technologies και η Nortel.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,60% στις 10027,14 μονάδες, κέρδη περί το 0,85% καταγράφει ο Nasdaq στις 1928,29 μονάδες, κατά 0,49% υψηλότερα κινείται ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v