”Dream Team” για την οικονομία της Ινδίας;

Με άνοδο 3% υποδέχτηκε το Χρηματιστήριο της Βομβάης τον διορισμό του Palaniappan Chidambaram στη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ινδίας, ενώ κάποιοι μιλούν για δημιουργία ”dream team” στην οικονομία της χώρας.

”Dream Team” για την οικονομία της Ινδίας;
Οι αγορές της Ινδίας υποδέχτηκαν με ικανοποίηση τον υπουργό Οικονομικών που επέλεξε η νέα κυβέρνηση της χώρας.

Το Χρηματιστήριο της Βομβάης αντέδρασε με άνοδο 3,2% στις 5.120,67 μονάδες στον διορισμό του Palaniappan Chidambaram, ο οποίος διετέλεσε και στο παρελθόν υπουργός Οικονομικών της Ινδίας (1996-1998).

Κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας του, ο Chidambaram, που είναι απόφοιτος του Harvard, προώθησε μεταρρυθμίσεις και φορολογικές περικοπές.

Η αγορά είχε αρχικώς αντιδράσει με βύθιση στις ενδείξεις ότι επιστρέφει στην εξουσία το Κόμμα του Κογκρέσου, το οποίο για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή συνεργάστηκε με κόμματα της Αριστεράς.

Η απόφαση της Sonia Gandhi, που ηγείται του Κόμματος του Κογκρέσου, να αποποιηθεί την ανάληψη της πρωθυπουργίας προσφέροντάς την θέση στον Manmohan Singh, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών και έχει ”καθαρό” όνομα στις αγορές, ήταν η πρώτη απόφαση που προκάλεσε ανακούφιση στα χρηματιστήρια και αντέστρεψε την προηγούμενη πορεία βύθισής τους.

Ορισμένοι παρατηρητές στην εθνική αγορά, αναφέρει το BBC, εκτιμούν ότι ο συνδυασμός των Singh και Chidambaram δημιουργεί ένα ”dream team” για την οικονομία της Ινδίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v