Περιορίστηκαν οι ζημιές της Vodafone Group το 2004

Οι ζημιές της Vodafone Group στο οικονομικό έτος 2004 περιορίστηκαν χάρη στην αύξηση της ζήτησης για ringtones, ”κατέβασμα” μουσικής κ.α. υπηρεσίες του είδους, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η εταιρία, ανακοινώνοντας παράλληλα νέες κινήσεις στην επεκτατική στρατηγική αλλά και περαιτέρω επαναγορά μετοχών.

Περιορίστηκαν οι ζημιές της Vodafone Group το 2004
Οι ζημιές της Vodafone Group στο οικονομικό έτος 2004 περιορίστηκαν χάρη στην αύξηση της ζήτησης για ringtones, ”κατέβασμα” μουσικής κ.α. υπηρεσίες του είδους, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η εταιρία, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει 2,6 δισ. στερλίνες σε ρευστό για να εξαγοράσει τα υπόλοιπα μερίδια από τις γιαπωνέζικες μονάδες της.

Οι καθαρές ζημίες για το έτος έως 31 Μαρτίου περιορίστηκαν στις 9,02 δισ. στερλίνες ή 13,24 πένες ανά μετοχή έναντι 9,82 δισ. στερλινών ή 14,41 πένες τον προηγούμενο χρόνο. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν 19% στις 10 δισ. στερλίνες.

Οι πωλήσεις, εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων μονάδων που δεν είναι υπό τον έλεγχο της Vodafone Group, αναρριχήθηκαν 10% στις 33,6 δισ. στερλίνες, από 30,38 δισ. στερλίνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Arun Sarin, έχει δηλώσει ότι θέλει να αναλάβει τον έλεγχο της γαλλικής μονάδας κινητής τηλεφωνίας που ανήκει κατά πλειοψηφία στην Vivendi Universal, SFR, για να αναπληρώσει το κενό της απώλειας του διαγωνισμού για την αμερικανική AT&T τον Φεβρουάριο.

Οι μέτοχοι πάντως, ζητούν από την Vodafone Group να αυξήσει το μέρισμά της για να καθησυχάσει τις ανησυχίες ότι η επεκτατική πολιτική του Sarin, υλοποιείται εις βάρος των συμφερόντων των μετόχων.

Η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι θέλει να κερδίσει νέους χρήστες μέσω εξαγορών στην Πολωνία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και δήλωσε χθες ότι προσβλέπει επίσης στην απόκτηση πλήρους ελέγχου των μονάδων της στην τρίτη σε μέγεθος αγορά της, την Ιαπωνία.

Η Vodafone Group ανήγγειλε αύξηση στο οριστικό μέρισμα στις 1,08 πένες από 0,90 πένες ένα χρόνο πριν. Να σημειωθεί ότι οι αναλυτές, βάση δημοσκόπησης του Bloomberg, περίμεναν ότι η εταιρία θα ανακοινώσει ζημιές 9,02 δισ. στερλινών και αύξηση πωλήσεων στις 33,5 δισ. στερλίνες.

Ο όμιλος, επιτάχυνε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που είχε αναγγείλει τον Νοέμβριο, δηλώνοντας ότι θα επαναγοράσει μετοχές αξίας 3 δισ. στερλινών στον επόμενο χρόνο, επιπλέον στις 1,1 δισ. στερλίνες που έχει δαπανήσει.

Το νέο ποσό που προκύπτει ξεπερνά τις 2,5 δισ. στερλίνες που είχαν ανακοινωθεί το Νοέμβριο. Με την αύξηση του μερίσματος και τις επαναγορές μετοχών, ο Sarin ευελπιστεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες των μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v