Δύο δίκτυα στις ΗΠΑ αγοράζει η Deutsche Telekom

Η Deutsche Telekom διαθέτει 2,5 δισ. δολ. σε ρευστό για τα δίκτυα της Cingular Wireless στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, προκειμένου να επεκταθεί στις ΗΠΑ όπου ακόμη είναι λιγότεροι οι κάτοχοι κινητών απ’όσοι στην Ευρώπη.

Δύο δίκτυα στις ΗΠΑ αγοράζει η Deutsche Telekom
Η Deutsche Telekom διαθέτει 2,5 δισ. δολ. σε ρευστό για τα δίκτυα της Cingular Wireless στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, προκειμένου να επεκταθεί στις ΗΠΑ όπου είναι λιγότεροι οι κάτοχοι κινητών απ’όσοι στην Ευρώπη.

Με την εξαγορά θα τεθεί σε εφαρμογή συμφωνία του 2001 που προσφέρει στις δύο εταιρίες δικαίωμα κοινής χρήσης των δικτύων τους. ”Δεν είναι ευκαιρία για την εταιρία, αλλά είναι ένα αναγκαίο κακό που πρέπει να κάνει,” αναφέρει αναλυτής της Oppenheim Jr. & Cie. που συστήνει ”αγορά” στην μετοχή της Deutsche Telekom.

Η αμερικανική αγορά, στην οποία εισήλθε το 2001 η Deutsche Telekom με την εξαγορά της VoiceStream Wireless προς 35 δισ. δολ., έχει γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση του ομίλου.

Στην T-Mobile USA προστέθηκαν 1,2 εκατ. πελάτες κατά το α’ τρίμηνο, αριθμός σχεδόν τετραπλάσιος από τον αντίστοιχο στη Γερμανία. Περίπου το 55% των Αμερικανών έχουν σήμερα κινητό τηλέφωνο στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με 80% των Ευρωπαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v