Πιέσεις στη Wall από Μίσιγκαν-Dell (update)

Η διατήρηση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν στο επίπεδο του Απριλίου, απογήτευσε τους επενδυτές, που βρήκαν αφορμή για ρευστοποιήσεις, με εντονότερες τις πιέσεις στον Nasdaq λόγω της Dell. Απώλειες καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η διατήρηση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν στο επίπεδο του Απριλίου, απογήτευσε τους επενδυτές, που βρήκαν αφορμή για ρευστοποιήσεις, με εντονότερες τις πιέσεις στον Nasdaq.

Απώλειες καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν παρέμεινε στο 94,2 το Μάιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 96.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,2% τον Απρίλιο, έναντι του 0,3% που περίμεναν οι αναλυτές. Ο δομικός πληθωρισμός κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,3% έναντι του 0,2% των εκτιμήσεων.

Τα αποθέματα επιχειρήσεων αυξήθηκαν 0,7% τον Μάρτιο, έναντι του 0,4% που αναμενόταν, στα 1,205 τρισ. δολάρια, ενώ η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 0,8% έναντι του 0,5% που αναμενόταν.

Τις απώλειες στον Nasdaq επιτείνει η αρνητική πορεία της Dell, η οποία μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, με τα κέρδη να σημειώνουν άνοδο 22%, αλλά να απογοητεύουν οι προσδοκίες για το περιθώριο.

Οι μετοχές της υποχωρούν 3%, ενώ και η Cisco Systems σημειώνει απώλειες 0,5%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9962,69 μονάδες με απώλειες 0,48%, χαμηλότερα κατά 1,31% κινείται ο Nasdaq στις 1900,74 μονάδες, ενώ και ο S&P καταγράφει απώλειες 0,48% στις 1091,21.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v