Εκροές 700 εκατ. δολ. από τα μετοχικά Α/Κ των ΗΠΑ

Μετά τη αρχική μείωση των εισροών, παρατηρήθηκαν εκροές της τάξης των 700 εκατ. δολ. στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Νέες αλλά περιορισμένες εισροές εκδηλώνονται στα διεθνή μετοχικά Α/Κ, ενώ διατηρείται η ”έξοδος” από τα ομολογιακά.

Εκροές 700 εκατ. δολ. από τα μετοχικά Α/Κ των ΗΠΑ
Εκροές της τάξης των 700 εκατομμυρίων δολαρίων παρατηρήθηκαν την εβδομάδα που έληξε 12 Μαΐου στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ, μετά την μείωση των εισροών κατά 600 εκατ. δολάρια που είχαν παρατηρηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CBSMarketWatch που μεταφέρει το πρακτορείο AFX, στα διεθνή μετοχικά Α/Κ σημειώθηκαν εισροές της τάξης των 100 εκατ. δολαρίων έναντι εισροών 400 εκατ. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα ομολογιακά αμοιβαία διατηρήθηκαν οι τάσεις εξόδου, με εκροές 3,6 δισ. δολ. μετά τις προηγούμενες εκροές, ύψους 1,1 δισ. δολ.

Αναλυτές αναφέρουν στο πρακτορείο ότι ”με τις τελευταίες εξελίξεις που παρατηρούνται στα χρηματιστήρια και τα ομόλογα, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν ρευστοποιήσεις” και συμπληρώνουν μάλιστα ότι ”προκαλεί έκπληξη ότι οι ρευστοποιήσεις δεν είναι μεγαλύτερες.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v