Ευρωζώνη: Ρεκόρ 3ετίας στο ΑΕΠ α’ τριμήνου (0,6%)

Με τον ταχύτερο ρυθμό τριών ετών και περισσότερο απ’ όσο περίμεναν οι αναλυτές αναπτύχθηκε η οικονομία της ευρωζώνης στο α’ τρίμηνο. Το ΑΕΠ των ”12” αυξήθηκε 0,6% σε τριμηνιαία και 1,3% σε ετήσια βάση.

Ευρωζώνη: Ρεκόρ 3ετίας στο ΑΕΠ α’ τριμήνου (0,6%)
Με τον ταχύτερο ρυθμό τριών ετών και περισσότερο απ’ όσο περίμεναν οι αναλυτές αναπτύχθηκε η οικονομία της ευρωζώνης στο α’ τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ”12” αυξήθηκε με ρυθμό 0,6% σε τριμηνιαία βάση έναντι 0,4% που ήταν το αναθεωρημένο ποσοστό του δ’ τριμήνου. Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε 1,3%, σε σύγκριση με ετήσια ανάπτυξη 0,6% στο δ’ τρίμηνο.

Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, ακόμη και μετά τις αναθεωρήσεις στις οποίες προχώρησαν πολλοί οίκοι μετά τα θετικά στοιχεία για την πορεία των κορυφαίων οικονομιών της ευρωζώνης. Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, περίμεναν ανάπτυξη της τάξης του 0,5%.

Οι οικονομολόγοι οίκων όπως η Lehman Brothers και η BNP Paribas αναβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για το ΑΕΠ α’ τριμήνου χθες, μετά τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν μέσα στην εβδομάδα και έδειξαν ότι η παραγωγή της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ολλανδίας αναπτχύθηκε ταχύτερα απ’ όσο περίμεναν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v