Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό γύρισμα στη Wall λόγω Lehman

Απώλειες εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με τις τράπεζες να υποχωρούν μετά από δημοσιεύματα περί "ναυαγίου" στις διαπραγματεύσεις της Korea Development Bank με τη Lehman Brothers (-30%). Πτωτικά οι ευρωαγορές.  

Απώλειες εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με τις τράπεζες να υποχωρούν μετά από δημοσιεύματα περί "ναυαγίου" στις διαπραγματεύσεις της Korea Development Bank με τη Lehman Brothers.

Ειδικότερα, η είδηση που μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Κορέας ανακοίνωσαν τη λήξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Korea Development Bank και της Lehman Brothers οδηγεί τη μετοχή της αμερικανικής τράπεζας σε απώλειες άνω του 30%, παρασύροντας και τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά έκλεισε με ισχυρότατα κέρδη, με τις τράπεζες να κινούνται έντονα ανοδικά, μετά την ανακοίνωση, την Κυριακή, κυβερνητικού σχεδίου διάσωσης των Fannie Mae και Freddie Mac.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο υποχωρεί κατά 2,2% κάτω και από τα 104 δολάρια, εν αναμονή των αποφάσεων του OPEC για την παραγωγή πετρελαίου.

Πάντως, αναλυτές σημείωναν εχθές στο CNN ότι εάν χαθεί η αντίσταση στα 105 δολάρια, είναι εύκολο για την τιμή του εμπορεύματος να υποχωρήσει κάτω και από τα 100 δολάρια.

Σημαντική άνοδο εμφανίζουν οι τίτλοι των αερογραμμών, λόγω πετρελαίου.

Απώλειες καταγράφουν και οι εταιρίες κατασκευής κατοικιών, μετά την υποβάθμιση από την Credit Suisse σε neutral για τις Toll Brothers, Pulte Homes, DR Horton και KB Home.

Κέρδη για τον τίτλο της Procter & Gample παρά την υποβάθμιση σε neutyral από την Merrill Lynch.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.455 μονάδες με πτώση 0,49%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,65%, στις 2.255 μονάδες. Πτώση 1,12% για τον S&P 500, στις 1.253 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,56%, στις 5.415,6 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 1,08%, στις 4.293,34 μονάδες. Πτώση 0,48% για τον DAX 30, στις 6.233,41 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v