Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο διατηρεί το θετικό κλίμα στη Wall

Σταθεροποιητικά κινείται η αμερικανική αγορά, μετά το χθεσινό ράλι, με τη νέα πτώση του πετρελαίου κάτω και από τα 105 δολάρια εν μέσω συνόδου των μελών του OPEC, να συντηρεί το θετικό momentum. Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικά κινείται η αμερικανική αγορά, μετά το χθεσινό ράλι, με τη νέα πτώση του πετρελαίου κάτω και από τα 105 δολάρια το βαρέλι να συντηρεί το momentum της αγοράς.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά έκλεισε με ισχυρότατα κέρδη, με τις τράπεζες να κινούνται έντονα ανοδικά, μετά την ανακοίνωση, την Κυριακή, κυβερνητικού σχεδίου διάσωσης των Fannie Mae και Freddie Mac.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το επενδυτικό ενδιαφέρον για τράπεζες διατηρείται, με το κλίμα στην αγορά να παραμένει θετικό εν μέσω περαιτέρω υποχώρησης των πετρελαϊκών τιμών κάτω και από τα 105 δολάρια το βαρέλι εν μέσω συνόδου των μελών του ΟPEC.

Η αγορά εκτιμά ότι τα μέλη του OPEC θα διατηρήσουν αμετάβλητη την παραγόμενη ποσότητα, παρά την έντονη μείωση στις τιμές τις τελευταίες εβδομάδες, μετά και τα σχόλια του υπουργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ότι η αγορά είναι «καλά ισορροπημένη».

Πάντως, αναλυτές σημείωναν εχθές στο CNN ότι εάν χαθεί η αντίσταση στα 105 δολάρια, είναι εύκολο για την τιμή του εμπορεύματος να υποχωρήσει κάτω και από τα 100 δολάρια.

Αυτή την ώρα, το εμπόρευμα κάνει πράξεις στα 104,7 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 1,57 δολαρίων.
 
Σημαντική άνοδο εμφανίζουν οι τίτλοι των αερογραμμών, λόγω πετρελαίου.

Απώλειες καταγράφουν και οι εταιρίες κατασκευής κατοικιών, μετά την υποβάθμιση από την Credit Suisse σε neutral για τις Toll Brothers, Pulte Homes, DR Horton και KB Home.

Κέρδη για τον τίτλο της Procter & Gample παρά την υποβάθμιση σε neutyral από την Merrill Lynch.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.505 μονάδες με πτώση 0,05%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,02%, στις 2.270 μονάδες. Πτώση 0,12% για τον S&P 500, στις 1.266 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,51%, στις 5.474 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,19%, στις 4.348 μονάδες. Κέρδη 0,22% για τον DAX 30, στις 6.277 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v