Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στους ρυθμούς των τριμήνων στη Wall

Τα αποτελέσματα των Texas Instruments και AT&T, σε συνδυασμό με τα νέα χαμηλά για το δολάριο και το ασταμάτητο πετρελαϊκό ράλι οδηγούν την αμερικανική αγορά σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα. Πτώση στις ευρωαγορές.

Τα αποτελέσματα της Texas Instruments, σε συνδυασμό με τα νέα χαμηλά για το δολάριο και το ασταμάτητο πετρελαϊκό ράλι οδηγούν την αμερικανική αγορά σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα.

Η χθεσινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με οριακές απώλειες για Dow Jones και S&P 500, με τους επενδυτές να θορυβούνται από την αναρρίχηση της πετρελαϊκής τιμής σε νέα ιστορικά υψηλά.

Σήμερα, το εμπόρευμα προσεγγίζει "επικίνδυνα" τα 120 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών για αδυναμία κάλυψης της ζήτησης από την προσφερόμενη ποσότητα.

Προβληματισμό προκαλεί επίσης και η νέα διολίσθηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να αγγίζει για πρώτη φορά τα 1,60 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, με την περίοδο ανακοινώσεων αποτελεσμάτων α’ τριμήνου να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η τάση καθορίζεται σε καθημερινή βάση από τα μεγέθη των εταιριών.

Στο πλαίσιο αυτό, κέρδη καταγράφει ο τίτλος της AT&T μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών κατά 22%.

Ισχυρές απώλειες άνω του 5% εμφανίζει η μετοχή της Texas Instruments, μετά την ανακοίνωση προβλέψεων β' τριμήνου που δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες της αγοράς.   

Πτώση για τη μετοχή της Du Pont παρά την θετική αναβάθμιση προβλέψεων για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου, καθώς η εταιρία εκτιμά ότι η αδυναμία στους κλάδους κατασκευών και αυτοκινήτων θα περιορίσουν την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Σημαντικές απώλειες άνω του 10% καταγράφει ο τίτλος της UnitedHealth μετά την μείωση των προβλέψεων για τα μεγέθη 2008.

Πτώση και για τον τίτλο της McDonalds μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών τριμήνου κατά 24%, καθώς η εταιρία σημείωσε ότι οι πωλήσεις Μαρτίου είναι ισχνές.

Σημειώνεται ότι μετά το κλείσιμο της αγοράς, ανακοινώνει αποτελέσματα η Yahoo.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.671 μονάδες με απώλειες 1,2%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,68%, στις 2.367 μονάδες. Απώλειες 1,16% για τον S&P 500, στις 1.372 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,3% στις 6.034,7 μονάδες, με τον DAX 30 στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί κατά 0,86% στις 6.278,30 μονάδες. Απώλειες 0,77% για τον CAC 40 στο Παρίσι, στις 4.872,64 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v