Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάση από τα τρίμηνα αναζητά η Wall

Ήπιες πτωτικές τάσεις διαγράφονται στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, εν όψει κρίσιμων στοιχείων από την αγορά κατοικίας. Οριακά χαμηλότερα οι ευρωαγορές.

Ήπιες πτωτικές τάσεις διαγράφονται στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, εν όψει κρίσιμων στοιχείων από την αγορά κατοικίας.

Η χθεσινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με οριακές απώλειες για Dow Jones και S&P 500, με τους επενδυτές να θορυβούνται από την αναρρίχηση της πετρελαϊκής τιμής σε νέα ιστορικά υψηλά.

Σήμερα, το εμπόρευμα παραμένει προς ώρας κοντά στα υψηλά των 117,5 δολαρίων το βαρέλι.

Στην επενδυτική ατζέντα βρίσκεται επίσης η ανακοίνωση για τις μεταπωλήσεις κατοικιών, η οποία θα δημοσιοποιηθεί λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς.

Εν τω μεταξύ, με την περίοδο ανακοινώσεων αποτελεσμάτων α’ τριμήνου να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η τάση καθορίζεται σε καθημερινή βάση από τα μεγέθη των εταιριών.

Στο πλαίσιο αυτό, κέρδη καταγράφει ο τίτλος της AT&T μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών κατά 22% ενώ ανοδική κίνηση εμφανίζει και η μετοχή της Du Pont μετά την θετική αναβάθμιση προβλέψεων για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Σημαντικές απώλειες άνω του 10% καταγράφει ο τίτλος της UnitedHealth μετά την μείωση των προβλέψεων για τα μεγέθη 2008.

Πτώση και για τον τίτλο της McDonalds μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών τριμήνου κατά 24%, καθώς η εταιρία σημείωσε ότι οι πωλήσεις Μαρτίου είναι ισχνές.

Σημειώνεται ότι μετά το κλείσιμο της αγοράς, ανακοινώνει αποτελέσματα η Yahoo.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.780 μονάδες με απώλειες 0,35%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,52%, στις 2.395 μονάδες. Απώλειες 0,37% για τον S&P 500, στις 1.382 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,32%, στις 6.033 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,13%, στις 4.904 μονάδες. Πτώση 0,19% για τον DAX 30, στις 6.773 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v