Nasdaq και Dax ηγούνται της ανόδου

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, και ιδιαίτερα ο Nasdaq, στην τελευταία συνεδρίαση πριν το Πάσχα των καθολικών με τους επενδυτές να τοποθετούνται σε μετοχές, αποσύροντας κεφάλαια από ομόλογα. Αναλυτές της αγοράς τονίζουν ότι οι δυσμενείς εκτιμήσεις των εταιριών ίσως πιέσουν την αγορά στο μέλλον. Σε θετικό έδαφος Λονδίνο, Παρίσι, με σημαντικά κέρδη ο Dax (2,53%).

Εδώ, κάπου τα πράγματα γίνονται πιο πολύπλοκα….

Περιμέναμε πτώση χθες. Την είχαμε. Περιμέναμε συσσώρευση σήμερα, την είχαμε μόνο στη Γαλλία, τον FTSE-100 και τον Dow, ο οποίος όμως έχει μια πιο έντονη θετική χροιά...

Από την άλλη, ο Dax δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα από τη χθεσινή μεγαλύτερη απώλεια του Dow για το μήνα, αφού χαμηλό έγραψε στο –0,5%. Ψίχουλα δηλαδή.

Μαζί με τον Nasdaq ήταν οι δύο δείκτες που ηγούνται της ανοδικής κίνησης, αν και φαίνεται υπεραγορασμένος. Και υπερτιμολογημένος ως προς τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στις 8.298 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, σημειώνοντας κέρδη 0,5%, ενώ στις μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq, καταγράφοντας κέρδη 1,8%.

Εξάλλου, κέρδη 1,1% καταγράφει ο S&P, στις 889 μονάδες.

Κίνδυνος εγκλωβισμού ενόψει γαρ, αν και οι Γερμανοί φαίνεται ξεκάθαρα ότι τη λέξη διόρθωση δεν θέλουν να την συμπεριλάβουν στο λεξιλόγιο ακόμα αν και φαίνεται να ”κολλάει” στις 2.900, έχοντας προεξοφλήσει την κίνηση των αμερικανικών αγορών….

Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην εκροή – αργά το απόγευμα – από τα ομόλογα της Ευρωζώνης. Ήτοι, κάποιοι έβαλαν λεφτά στην αγορά, αποφασίζοντας να παραμείνουν επενδεδευμένοι κατά το προσεχές τετραήμερο της αργίας (Παρασκευή-Σ/Κ-Δευτέρα).

Σκεφτείτε, το Σαββατοκύριακο, το εξής: Ότι ναι μεν οι εταιρίες επιτυγχάνουν τα προσδοκώμενα – για το πρώτο τρίμηνο – επίπεδα κερδοφορίας, αλλά εκδίδουν δυσμενείς εκτιμήσεις για το σύνολό της χρήσης. Εναλλάξ, τιμολογούνται. Σήμερα, τιμολογούμε το πρώτο. Αύριο, ίσως το δεύτερο….

Όσο για το ευρώ, όπως και το γερμανικό ομόλογο κινήθηκαν κόντρα στη τάση των αγορών για μεγάλο διάστημα, ωστόσο στο τέλος υπέκυψαν. Με μικρές, αναλογικά, απώλειες, αλλά την άνοδο ακόμα κάποιοι την πιστεύουν. Βραχυχρόνια; Ίσως. Από Τρίτη τα σπουδαία, αν και πάλι τα εταιρικά αποτελέσματα είναι αυτά που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.

Σ.Σ. Σε ύψη ρεκόρ η ανεργία σήμερα στις ΗΠΑ. Στοιχείο που αγνοήθηκε επιμελώς η αγορά, και που ενισχύει αυτά που λέγαμε περί εναλλάξ…τιμολόγησης. Για traders και μόνο η αγορά….

”Ο διακριτικός”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v