Σε αναζήτηση τάσης η Wall

Σε αναζήτηση τάσης βρίσκονται οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να κρατούν τις αποστάσεις τους από τις μετοχές εν όψει του Πάσχα των Καθολικών, αναζητώντας ασφαλέστερες τοποθετήσεις, όπως εκτιμούν αναλυτές.

Σε αναζήτηση τάσης βρίσκονται οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να κρατούν τις αποστάσεις τους από τις μετοχές εν όψει του Πάσχα των Καθολικών, αναζητώντας ασφαλέστερες τοποθετήσεις, όπως εκτιμούν αναλυτές.

Αμερικανοί χρηματιστές δεν αναμένουν σημαντική συναλλακτική ”κίνηση” εν όψει του Πάσχα των καθολικών, προβλέποντας παράλληλα ότι οι επενδυτές ίσως να κινηθούν προς ασφαλέστερες τοποθετήσεις.

Αναλυτικότερα, αύξηση 13% σημείωσαν τα κέρδη της Nokia για το α΄ τρίμηνο του 2003, διαμορφούμενα στα 977 εκατ. ευρώ, έναντι 863 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Παράλληλα, με θετικό μάτι είδαν οι αναλυτές της εκτιμήσεις της εταιρίας για το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δεδομένο που ενισχύει τη μετοχή της Nokia.

Σε θετικό έδαφος κινείται και η μετοχή της United Technologies, καθώς η εταιρία κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 1 δολαρίου ανά μετοχή για το α΄ τρίμηνο του 2003, έναντι 92 σεντς την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο και ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν κέρδη 97 σεντς ανά μετοχή.

Αντίθετα, πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Honeywell International, aφού η εταιρία σημείωσε κέρδη 32 σεντς ανά μετοχή για το α΄ τρίμηνο, έναντι 45 σεντς την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε πτωτικό έδαφος βρίσκεται και η μετοχή της Sun Microsystems, με την εταιρία να καταγράφει πωλήσεις 2,8 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν πωλήσεις 2,9 δισ. δολαρίων.

Στο μεταξύ, αρνητικά διαμορφώθηκαν τα μακροοικονομικά νέα και συγκεκριμένα ο δείκτης επιδομάτων ανεργίας.

Πιο συγκεκριμένα αυξημένα κατά 30.000 εμφανίστηκε ο αριθμός των ατόμων που επικαλέστηκαν τα επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα μέχρι 13/04, διαμορφούμενος στα 442.000, έναντι εκτιμήσεων για 410.000.

Αναλυτές της αγοράς απέδωσαν την ενίσχυση των επιδομάτων στο θέμα του Ιράκ και την απροθυμία των επιχειρήσεων να προσλάβουν εργαζομένους.

Στις 8.244 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, καταγράφοντας απώλειες 0,13%, ενώ στις 1.395 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq (0,05%).

Eξάλλου, απώλειες 0,02% σημειώνει ο S&P, στις 880 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v