Apple: Μειωμένα κέρδη στο α΄ τρίμηνο

Νέα συνέχεια δόθηκε στο θέμα της φημολογούμενης προσφοράς της Apple για τη Vivendi Universal Music, καθώς η αμερικανική εταιρία πληροφορικής δεν παραδέχθηκε ότι σχεδιάζει να καταθέσει προσφορά για την εταιρία, επισκιάζοντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Apple: Μειωμένα κέρδη στο α΄ τρίμηνο
Παρά τη σημαντική υποχώρηση των κερδών της Apple Computer κατά το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι, την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επισκίασε η έντονη φημολογία ότι η εταιρία σκοπεύει να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της Universal Music Group.

Η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Apple ”δεν έχει καταθέσει ποτέ προσφορά για να επενδύσει ή να αποκτήσει μία μεγάλη δισκογραφική εταιρία”.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ”ψευδή” τα σχόλια του μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Vivendi Universal, Κλοντ Μπεμπεάρ, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία η Apple ”θα καταθέσει κατά πάσα πιθανότητα προσφορά για τη δισκογραφική εταιρία της Universal έναντι ποσού που υπολογίζεται στα 6 δισ. δολάρια”.

Ο Κ. Μπεμπεάρ αργότερα διέψευσε και ο ίδιος ότι είχε πραγματοποιήσει το σχετικό σχόλιο.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Στιβ Τζομπς, δεν αρνήθηκε ότι η εταιρία διαπραγματεύεται με την Universal, ούτε είπε ευθέως ότι η Apple δεν πρόκειται να καταθέσει προσφορά για τη Universal Music.

Η Apple από τη μεριά της έχει κάθε λόγο να μην παραδέχεται ότι σκοπεύει να καταθέσει προσφορά για τη δισκογραφική εταιρία, καθώς από τότε που άρχισε η φημολογία περί εξαγοράς η μετοχή της εταιρίας έχει δεχθεί σημαντικές πιέσεις.

Από την άλλη, η Universal, επιθυμεί να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους αγοραστές, προκειμένου να πετύχει την καλύτερη δυνατή τιμή πώλησης της μονάδας της.

Στα αποτελέσματα της Apple, η εταιρία είχε κέρδη 14 εκατ. δολαρίων ή 4 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 29 Μαρτίου. Αν και ήταν τα πρώτα κέρδη της εταιρίας μετά από δύο ζημιογόνα τρίμηνα, ήταν κατά 65% χαμηλότερα από εκείνα της αντίστοιχης περσινής περιόδου, οπότε είχε κέρδη 40 εκατ. δολαρίων ή 11 σεντς ανά μετοχή.

Παρ’ όλα αυτά, ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών κατά 2 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα της εταιρίας ανήλθαν στα 1,48 δισ. δολάρια, κατά 1,3% λιγότερα από το 1,5 δισ. δολάρια που είχε πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v