General Dynamics: Μειωμένα τα κέρδη α’ τριμήνου

O πόλεμος στο Ιράκ επέδρασε τόσο θετικά όσο και αρνητικά στα αποτελέσματα της General Dynamics, καθώς τα αυξημένα κέρδη από τον τομέα του αμυντικού εξοπλισμού αντισταθμίστηκαν από τη μειωμένη ζήτηση για business jets, οδηγώντας σε μείωση 4% τα κέρδη του α’ τριμήνου.

General Dynamics: Μειωμένα τα κέρδη α’ τριμήνου
Οφέλη και ζημίες ταυτόχρονα προκάλεσε στην General Dynamics ο πόλεμος στο Ιράκ, καθώς τα αυξημένα κέρδη από τον τομέα του αμυντικού εξοπλισμού αντισταθμίστηκαν από τη μειωμένη ζήτηση για business jets, οδηγώντας τα κέρδη του α’ τριμήνου σε μείωση 4%.

Πιο συγκεκριμένα, η General Dynamics κατέγραψε για το πρώτο τρίμηνο του έτους κέρδη 221 εκατ. δολαρίων (1,11 δολ. ανά μετοχή), συγκρινόμενα με κέρδη 229 εκατ. δολαρίων (1,13 δολ. ανά μετοχή) την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 1,02 δολαρίων ανά μετοχή.

Οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 10%, στα 3,4 δισ. δολάρια, σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2002.

Η μονάδα κατασκευής jet κατέγραψε μείωση 22% στις πωλήσεις και 72% στα κέρδη για το α’ τρίμηνο του 2003 σε σύγκριση με τον περσινό αντίστοιχο τρίμηνο.

Ωστόσο, οι πωλήσεις του αμυντικού εξοπλισμού τη βοήθησαν να ξεπεράσει τις προβλέψεις της Wall, γεγονός που οδήγησε σε άνοδο 3% τη μετοχή της κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v