Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Έφαγε” σπανάκι η Wall Street

Τάσεις ανάκαμψης παρουσιάζει η Wall Street μετά την ισχυρή πτώση της Τρίτης με τα θετικά αποτελέσματα της Walt Disney και την ισχύρη αύξηση της παραγωγικότητας να δίνουν ”τροφή” στους ταύρους. Mικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Τάσεις ανάκαμψης παρουσιάζει η Wall Street μετά την ισχυρή πτώση της Τρίτης με τα θετικά αποτελέσματα της Walt Disney και την ισχύρη αύξηση της παραγωγικότητας να δίνουν ”τροφή” στους ταύρους. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα υψηλότερα των προβλέψεων διαμορφώθηκε ο δείκτης παραγωγικότητας στο δ΄ τρίμηνο καθώς αυξήθηκε κατά 1,8% έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 0,5%. Το προηγούμενο τρίμηνο η παραγωγικότητα είχε ενισχυθεί κατά 6,3%.

Στο μεταξύ ο δείκτης κόστους εργασίας έτρεξε με ρυθμό 2,1%, ενώ το γ΄ τρίμηνο του 2007 είχε υποχωρήσει κατά 2%.

Θετικά επιδρούν στις διαθέσεις των επενδυτών τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Walt Disney με τη μετοχή της εισηγμένης να καταγράφει άνοδο κατά 6%.

Σταθεροποιητικά διαμορφώνεται η μετοχή της Time Warner με την εταιρία να καταγράφει αποτελέσματα ανάλογα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Εξάλλου οι πετρελαϊκές τιμές ενισχύονται προς τα 89 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινείται ανοδικά, στα 902 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.330 μονάδες με κέρδη 0,53%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,66%, στις 2.324 μονάδες. Κέρδη 0,57% για τον S&P 500, στις 1.344 μονάδες.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σημείωσαν ισχυρές απώλειες της τάξης του 3%,

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,1%, στις 5.861 μονάδες, ενώ ο DAX 30 κερδίζει 0,7%, στις 6.812 μονάδες. Κέρδη 0,71% για τον CAC 40, που κινείται στις 4.817 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v