Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με πιέσεις ”αφήνει” το 2007 η Wall

Πιέσεις δέχεται στην τελευταία συνεδρίαση του 2007 η Wall, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται για μια ακόμη φορά στην αγορά κατοικίας και συγκεκριμένα στις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Πιέσεις δέχονται στην τελευταία συνεδρίαση του 2007 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται για μια ακόμη φορά στην αγορά κατοικίας και συγκεκριμένα στις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο.

Ειδικότερα, οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τελευταία ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων του τρέχοντος έτους που αφορά μάλιστα την αγορά κατοικιών και η οποία αναμένεται να δώσει την τάση στη σημερινή συνεδρίαση.

Πρόκειται για τα στοιχεία μεταπωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών αναμένεται να παρουσιάσουν οριακή βελτίωση και να ανέλθουν στα 5 εκατ. κατοικίες έναντι 4,97 εκατ. που ήταν τον προηγούμενο μήνα

Στα θετικά της συνεδρίασης περιλαμβάνεται η άνοδος κατά 19% που εμφάνισαν οι ηλεκτρονικές καταναλωτικές δαπάνες την τρέχουσα εορταστική περίοδο έναντι αυτής του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ComScore.

Επίσης, θετική εντύπωση έκανε η ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις ημιαγωγών έφτασαν τα 22,5 δισ. δολάρια το Νοέμβριο, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,7% σε σχέση με τον Οκτώβριο και κατά 2,3% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2006, καθώς η ζήτηση αντιστάθμισε την υποχώρηση της μέσης τιμής πώλησης σε μια σειρά προϊόντων.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.324,08 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,31%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,44%, στις 2.662,72 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται 0,38% χαμηλότερα, στις 1.472,91 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, στο προσκήνιο βρίσκεται και πάλι ο τίτλος της Merrill Lynch, μετά το δημοσίευμα της βρετανικής Observer ότι η επενδυτική τράπεζα παρά την ”ένεση” ρευστότητας ύψους 4,4 δισ. δολαρίων που έλαβε από το κρατικό επενδυτικό όχημα της Σιγκαπούρης, βρίσκεται σε συζητήσεις με funds της Κίνας και της Μέσης Ανατολής για επιπλέον ενίσχυση της ρευστότητάς της καθώς προβλέπεται ότι θα προχωρήσει σε νέες διαγραφές στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο της χρήσης.

Κινητικότητα παρατηρείται επίσης στην μετοχή της Google, η οποία σύμφωνα με τους Sunday Times του Λονδίνου βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορες εφημερίδες για την πώληση σε ηλεκτρονικούς πελάτες διαφημιστικού χώρου στις σελίδες των εν λόγω εφημερίδων.

Στο προσκήνιο είναι ακόμη ο τίτλος της IBM, η οποία όπως δημοσιεύει το Globes διεξάγει προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της ισραηλινής XIV, έναντι τιμήματος μεταξύ 300 και 350 εκατ. δολαρίων.

Τέλος, το επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύει και ο τίτλος της Tracinda, του δισεκατομμυριούχου Kirk Kerkorian, μετά την ανακοίνωσή της ότι πρόκειται να εξαγοράσει το 35 της Delta Petroleum έναντι 684 εκατ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, κέρδη κατέγραψαν στην τελευταία συνεδρίαση του χρόνου στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,31%, στις 6.456,90 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 5.614,08 μονάδες, με απώλειες 0,23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v