Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματοοικονομική ώθηση στη Wall

Άνοδικά κινείται η Wall μετά την ισχυρή πτώση της Πέμπτης, με αφορμή δημοσίευμα που ανέφερε ότι μεγάλα τραπεζικά ονόματα όπως η Citigroup και η HSBC εξετάζουν την πώληση μονάδων, ώστε να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Άνοδο καταγράφει η Wall Street μετά την ισχυρή πτώση της Πέμπτης με αφορμή δημοσίευμα που ανέφερε ότι μεγάλα τραπεζικά ονόματα όπως η Citigroup και η HSBC εξετάζουν την πώληση μονάδων ώστε να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους.

Αναλυτικότερα όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της Wall Street Journal η Citigroup σχεδιάζει να προχωρήσει στη ”διακοπή” λειτουργίας μονάδων, ενώ η HSBC προσανατολίζεται στην πώληση μονάδας, της οποίας η αξία αποτιμάται σε περίπου 13 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ η Citigroup θα μπορούσε να κερδίσει περί τα 12 δισ. δολάρια εφόσον προχωρούσε σε πώληση συγκεκριμένων μονάδων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται μονάδα ενοικίασης αυτοκινήτων αλλά και εταιρία έκδοσης πιστωτικών καρτών.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται και η Berkshire Hathaway του γνωστού δισεκατομμυριούχου W. Buffet. Σύμφωνα με δημοσίευμα η εταιρία θα δραστηριοποιηθεί στον κλάδο των δημοτικών ομολόγων μέσω της θυγατρικής Berkshire Hathaway Assurance.

Ισχυρά κέρδη σημειώνει και η Genesco ύστερα από την ευνοϊκή απόφαση δικαστηρίου για την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την Finish Line. Ωστόσο η τελευταία δεν αποκλείεται να εφεσιβάλει την απόφαση.

Εξάλλου οι πετρελαϊκές τιμές διαμορφώνονται στα επίπεδα των 97 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 836 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.432 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,55%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,78%, στις 2.697 μονάδες. Κέρδη 0,7%, στις 1.486 μονάδες για τον S&P, που κινείται στις 1.485 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,57%, στις 6.491 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,23%, στις 5.629 μονάδες. Κέρδη 0,26% για τον DAX 30, στις 8.144 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v