Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η Wall λόγω λιανικών πωλήσεων

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street στη σημερινή χαμηλών συναλλαγών πρώτη συνεδρίαση μετά την αργία των Χριστουγέννων, με τις λιανικές πωλήσεις μετά την προειδοποίηση της Target να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Κλειστές είναι σήμερα οι ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street στη σημερινή χαμηλών συναλλαγών πρώτη συνεδρίαση μετά την αργία των Χριστουγέννων, με τις λιανικές πωλήσεις μετά την προειδοποίηση της Target να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, αν και οι καταναλωτικές δαπάνες στον τομέα της λιανικής κατά την εορταστική περίοδο σημείωσαν αύξηση 3,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την MasterCard Advisors, οι επενδυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι μετά την προειδοποίηση της Target για τις πωλήσεις Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η δεύτερη μεγαλύτερη εκπτωτική αλυσίδα στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων της το Δεκέμβριο κινούνται χαμηλότερα από τις προβλέψεις και ενδέχεται να σημειώσουν ύφεση.

Το κλίμα επιβαρύνει και η σημαντική υποχώρηση που εμφάνισαν οι τιμές κατοικιών τον Οκτώβριο σε 20 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με το δείκτη S&P/Case-Shiller. Σημειώνεται ότι το εν λόγω διάστημα οι τιμές κατοικιών εμφάνισαν κατά μέσο όρο πτώση 6,1% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2006.

Εν μέσω αυτού του κλίματος λοιπόν, ο Dow Jones κινείται στις 13.536 μονάδες, καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,10%, ο S&P υποχωρεί επίσης οριακά κατά 0,09% και διαμορφώνεται στις 1.495,13 μονάδες.

Αντίθετα ο Nasdaq παρά τις αρχικές του απώλειες κατάφερε να ”γυρίσει” σε θετικό έδαφος και αυτήν την ώρα ενισχύεται κατά 0,17%, στις 2.718,20 μονάδες, αντλώντας ώθηση από τα κέρδη που καταγράφει η μετοχή της Apple, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της έφτασε στα 200 δολάρια ανά μετοχή.

Από τις επιμέρους μετοχές, κινητικότητα παρατηρείται στον τίτλο της Berkshire Hathaway, του δισεκατομμυριούχου Warren Buffet, η οποία ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της Marmon Holdinds έναντι τιμήματος 4,5 δισ. δολαρίων.

Στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και σήμερα η μετοχή της Merrill Lynch, η οποία τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι θα λάβει ενίσχυση ύψους μέχρι 6,2% δισ. δολάρια από το κρατικό επενδυτικό funs της Σιγκαπούρης, Temasek Holdings αλλά και την εταιρία διαχείρισης κεφαλαία Davis Selected Advisors.

Ανοδικά κινούνται επίσης οι τίτλοι των πετρελαϊκών εταιριών, λόγω της ανόδου του ”μαύρου χρυσού” που κινείται κοντά στα 96 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω εκτιμήσεων ότι τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ θα εμφανίσουν μείωση.

Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν κλειστές σήμερα λόγω του εορτασμού των Χριστουγέννων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v