Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποτελέσματα και deals ωθούν τη Wall

Κέρδη άνω του 1% καταγράφει η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα της Research In Motion, τα deals και την είδηση για ”ένεση” ρευστότητας στη Merrill Lynch. Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι ευρωαγορές.

Κέρδη άνω της μίας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφουν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον τροφοδοτούν τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα που εμφάνισε η εταιρία τεχνολογίας Research In Motionλ, καθώς και η είδηση ότι η Merrill Lynch βρίσκεται σε συζητήσεις με fund της Σιγκαπούρης προκειμένου να εξασφαλίσει κεφάλαια ύψους 5 δισ. δολ. για την ενίσχυση της ρευστότητάς της.

Τη ανοδική διάθεση ενισχύουν και σημαντικά επιχειρηματικά deals που ανακοινώθηκαν σήμερα. Σημειώνεται ότι η Phillips ανακοίνωσε την εξαγορά της Respironics έναντι 5,1 δισ. δολαρίων, η Vimpelcom την απόκτηση της Golden Telecom έναντι 4,3 δισ. δολαρίων, ενώ η τουρκική Yildiz ανακοίνωσε την εξαγορά της Godiva Chocolatier έναντι 850 εκατ. δολαρίων.

Θετικά επέδρασε στη διάθεση των επενδυτών και η σημαντική άνοδος που εμφάνισε οι καταναλωτικές δαπάνες το Νοέμβριο στις ΗΠΑ, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 1,1%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ωστόσο, σε ένα βαθμό προβλημάτισε τους επενδυτές η άνοδος του δομικού πληθωρισμού το Νοέμβριο κατά 0,2%.

Αυτήν την ώρα ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,22% και διαμορφώνεται στις 13.407,65 μονάδες, ο Nasdaq κινείται στις 2.676,48 μονάδες, με κέρδη 1,35%, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,20%, στις 1.477,69 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές και συγκεκριμένα αυτές του τεχνολογικού κλάδου, εκτός από τα σημαντικά κέρδη του τίτλου της Research In Motion, λόγω της αύξησης 11% στα κέρδη τρίτου οικονομικού τριμήνου, ανοδικά κινείται η μετοχή της Dell, μετά την ανακοίνωση ότι υπέγραψε συμφωνία για τη διάθεση των υπολογιστών της σε πέντε χώρες μέσω του δικτύου καταστημάτων της εταιρίας λιανικής Tesco.

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες ευρωαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 6.434,10 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,39%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 σημείωσε άνοδο 1,70% και διαμορφώθηκε στις 8.002,67 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κινήθηκε 1,66% υψηλότερα, στις 5.602,77 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v