Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τις 19.000 μονάδες ο Dow για πρώτη φορά στην ιστορία

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ ξεκίνησαν τη συνεδρίαση και οι τρεις δείκτες της Wall Street. Ξεπέρασε τις 2.200 μονάδες ο S&P 500. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Διαγράφει τα αρχικά κέρδη το αργό.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, σκαρφαλώνοντας σε νέο ιστορικά υψηλά, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για την αγορά κατοικίας και έχουν το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική που θα ακολουθήσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 18,996 μονάδες, αφού πρώτα άγγιξε το νέο ρεκόρ των 19.013 μονάδων. Ο βιομηχανικός δείκτης χρειάστηκε, σύμφωνα με το Marketwatch, περισσότερες από 480 συνεδριάσεις για να φτάσει από τις 18.000 μονάδες στις 19.000.

Κέρδη 0,17% καταγράφει ο S&P 500 στο νέο επίπεδο-ρεκόρ των 2.201 μονάδων. Σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται και ο Nasdaq, σημειώνοντας άνοδο 0,2% στις 5.381 μονάδες.

«Επιστρέφει η αισιοδοξία εξαιτίας των προσδοκιών για δημοσιονομική τόνωση, δαπανών για τις υποδομές και περικοπών φόρων, που ενισχύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των καταναλωτών», δήλωσε αναλυτής της Boston Private Wealth στη Βοστόνη. 

Ο τραπεζικός τομέας έχει καταγράψει τα μεγαλύτερα κέρδη από τους 11 τομείς του S&P μετά την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας άνοδο 11%. 

Τη Δευτέρα οι πιθανότητες για μια αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Δεκέμβριο έφτασαν για πρώτη φορά το 100%, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν τον Οκτώβριο κατά 2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,6 εκατομμυρίων μονάδων. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το Φεβρουάριο του 2007.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τα αρχικά κέρδη, αφού πρόλαβε να σκαρφαλώσει σε υψηλό τριών εβδομάδων. Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στις διαπραγματεύσεις των μελών του ΟΠΕΚ για μια ενδεχόμενη συμφωνία μείωσης της παραγωγής.

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού κινείται 0,3% χαμηλότερα, στα 48 δολάρια το βαρέλι.
Άνοδο 0,4% σημειώνει ο χρυσός, στα 48 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,061 δολάριο/ευρώ.

Στο ταμπλό, βουτιά 13% σημειώνει η μετοχή της Palo Alto Networks. H εταιρεία κυβερνοασφάλειας ανακοίνωσε την χαμηλότερη αύξηση εσόδων από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v