Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μένει από καύσιμα το μετεκλογικό ράλι στη Wall Street

Μικρή πτώση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά από ένα επταήμερο ράλι. Υποχωρεί το αργό. Μικρά κέρδη για χρυσό. Στο 2,23% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς εξασθενεί το μετεκλογικό ράλι και η προσοχή των επενδυτών επιστρέφει στη Fed και στην προοπτική αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

O Dow Jones κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 18.875 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί 0,04% στις 5.273 μονάδες, αφού πρόλαβε να βρεθεί πρόσκαιρα σε θετικό έδαφος. Ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,22% στις 2.175 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε αμετάβλητος τον Οκτώβριο, μετά από αύξηση 0,3% τον Σεπτέμβριο.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν 0,8%, η μεγαλύτερη άνοδος από τον Δεκέμβριο του 2014. Το Σεπτέμβριο είχαν αυξηθεί κατά 0,7% σε ετήσια βάση.

Η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη τον Οκτώβριο, μετά από μεγάλη πτώση τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες μείωσαν τη ζήτηση για θέρμανση.

Άνοδο σημείωσε η μεταποιητική παραγωγή, για δεύτερο διαδοχικό μήνα, ενισχυμένη κατά 0,2%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0715.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,3% στα 45,67 δολάρια το βαρέλι, μετά από ράλι 5% χθες. Άνοδο 0,35% σημειώνει ο χρυσός στα 1.228 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται δύο μονάδες βάσης στο 2,38%.

Στο ταμπλό, απώλειες πάνω από 2% καταγράφουν οι μετοχές των Goldman Sachs και JP Morgan.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v