Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινείται ο Dow Jones, μετά το εξαήμερο μετεκλογικό ράλι. Στο 2,23% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, καθές υποχωρούν οι ευρύτερες πιέσεις στα κρατικά ομόλογα. Άλμα 3% για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να βρίσκεται στο κόκκινο μετά από έξι διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Ο βιομηχανικός δείκτης υποχωρεί 0,3% στις 18.819 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,47% υψηλότερα στις 5.241 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,12% στις 2.166 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις πραγματοποίησαν άλμα 0,8% τον προηγούμενο μήνα, μετά από άνοδο 1% τον Σεπτέμβριο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν αύξηση 0,7%.

Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων και της βενζίνης, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 0,6%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης Empire Fed πραγματοποίησε άλμα 8,3 μονάδων στο 1,5%. Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από το μηδέν καταδεικνύει βελτίωση των συνθηκών.

Στα ομόλογα, οι κρατικοί τίτλοι παίρνουν μια ανάσα από το «sell-off» που πυροδότησε η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει πτώση δύο μονάδων βάσης στο 2,23%.

Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν πως το ξεπούλημα στα αμερικανικά ομόλογα μάλλον ήταν παρατραβηγμένο. «Οι αγορές ίσως υπερεκτιμούν την πιθανή επίπτωση των δημοσιονομικών μέτρων του Τραμπ στη νομισματική πολιτική της Fed», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Rabobank, Piotr Matys, σύμφωνα με τους FT. «Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς το κατά πόσο ο νέος πρόεδρος θα μπορέσει να εφαρμόσει μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής, περιλαμβανομένων των μειώσεων στους φόρους και των σημαντικών δαπανών για υποδομές. Οι αγορές δεν έχουν δει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, πέραν των προεκλογικών δεσμεύσεων», συμπληρώνει.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 3%, καθώς επιστρέφουν οι προσδοκίες ότι θα εφαρμοστεί τελικά η συμφωνία των χωρών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

Οριακή άνοδο 0,04% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.221 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,07 δολάριο/ευρώ.

Στο ταμπλό, χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές των τραπεζών. Η μετοχή της Goldman Sachs υποχωρεί 1,4% στα 206 δολάρια, ενώ απώλειες 1,9% σημειώνει η μετοχή της JP Morgan. 

Οι μετοχές των American Airlines, Delta Air, Southwest Airlines και United Continental ενισχύονται πάνω από 3%, μετά την είδηση ότι η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ έχει αγοράσει μερίδιο στις τέσσερις αεροπορικές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v