Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στις κάλπες

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή του εκλογικού αποτελέσματος και μετά το χθεσινό ράλι. Υποχωρεί το αργό πετρέλαιο. Μικρή άνοδος για τον χρυσό. Πτώση 1% για την Goldman Sachs. Σε υψηλό έτους ο χαλκός. Νέα άνοδος για το δολάριο.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά το χθεσινό ράλι, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις προεδρικές εκλογές.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 18.367 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,7% υψηλότερα στις 5.204 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,56% στις 2.143 μονάδες.

Τη Δευτέρα και οι τρεις δείκτες σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από την 1η Μαρτίου. Ο βιομηχανικός δείκτης πραγματοποίησε άλμα περίπου 370 μονάδων, με την «αθώωση» της Κλίντον από το FBI για παράνομη διαχείριση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε πάνω από 2%, βάζοντας τέλος σε ένα πτωτικό σερί εννιά ημερών, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 1980.

H υποψήφια των δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον έχει περίπου 90% πιθανότητα να κερδίσει στη μάχη για τον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τραμπ των ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση μιας σειράς δημοσκοπήσεων που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos για το πρακτορείο Reuters, γνωστή ως States of the Nation project.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,6% στα 44,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,17% υψηλότερα στα 1.281 δολάρια ανά ουγγιά.

Νέα άνοδο σημειώνει η τιμή του χαλκού, για δωδέκατη διαδοχική συνεδρίαση, στο υψηλό ενός έτους στα 5.187 δολάρια/τόνο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,102.

Στο ταμπλό, απώλειες 1% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs, τις υψηλότερες από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Βουτιά 14% πραγματοποιεί η μετοχή της CVS, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν κατώτερα των προβλέψεων. 

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Valeant, κινείται 23% χαμηλότερα μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v