Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eβανς (Fed): Δεν είναι έγκλημα αν υπερβούμε τον στόχο για τον πληθωρισμό

Ο στόχος για τον πληθωρισμό είναι συμμετρικός και αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός θα έπρεπε να μείνει κάποιο διάστημα πάνω από το 2%, δήλωσε ο αξιωματούχος της Fed Τσαρλς Έβανς.

Eβανς (Fed): Δεν είναι έγκλημα αν υπερβούμε τον στόχο για τον πληθωρισμό

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ίσως πρέπει να επιτρέψει τη διατήρηση του πληθωρισμού λίγο πάνω από τον στόχο του 2%, υποστήριξε ο αξιωματούχος της Fed Tσαρλς Εβανς.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο κ. Έβανς υποστήριξε πως ίσως είναι ο μόνος αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας που πιστεύει πως ίσως είναι απαραίτητη μια υπέρβαση του στόχου.

«Δεν πιστεύω ότι είναι έγκλημα αν υπερβούμε τον στόχο για τον πληθωρισμό», υπογράμμισε. Ο στόχος του 2% είναι συμμετρικός και αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός «θα έπρεπε να μείνει κάποιο διάστημα πάνω από το 2%», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ,  ο ίδιος εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσον μπορεί να επιτευχθεί γρήγορα ο στόχος του 2%.

«Προς το παρόν, υπάρχουν λόγοι για να είναι κανείς ανήσυχος για τον πληθωρισμό, για να μην έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο ότι θα φτάσουμε στο 2% και ότι θα φτάσουμε εκεί γρήγορα», ανέφερε ο κ. Έβανς σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη, επισημαίνοντας πως η λέξη ανήσυχος ίσως είναι λίγο υπερβολική.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v