Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall, μετά τα στοιχεία για ανεργία

Πτώση σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά τα στοιχεία για την ανεργία τον Σεπτέμβριο. Απώλειες 0,5% για χρυσό. Υποχωρεί 1,5% το αργό πετρέλαιο. Βουτιά 1,8% για τη στερλίνα έναντι του δολαρίου. Ράλι 15% για τη Gap.

Ηπιες απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για τις θέσεις απασχόλησης και την ανεργία.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,5% ή στις 18.173 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,65% χαμηλότερα στις 5.272 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,6% στις 2.146 μονάδες.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 156.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο από 167.000 τον Αύγουστο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν αύξηση στις 175.000.

Πρόκειται για τον τρίτο διαδοχικό μήνα που επιβραδύνεται ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 5%, από 4,9% τον Αύγουστο.

Η οριακή άνοδος της ανεργίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό στο 62,9% από 62,8% προηγουμένως.

Η αξιωματούχος της Fed Λορέτα Μέστερ υποστήριξε ότι η έκθεση για την απασχόληση στηρίζει τη θέση της υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα. «Είναι μια καλή έκθεση», δήλωσε στην εκπομπή του CNCB, «Squawk Box».

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Το βρετανικό νόμισμα πραγματοποιεί βουτιά 1,8%, με την ισοτιμία να υποχωρεί στο 1,23 δολάριο/λίρα.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διαγράφει κέρδη 1% και διολισθαίνει 0,5% στα 1.246 δολάρια ανά ουγκιά. Απώλειες καταγράφει το αργό πετρέλαιο μετά τα στοιχεία για τις ενεργές γεωτρήσεις στις ΗΠΑ, υποχωρώντας 1,5%, στα 49,6 δολάρια το βαρέλι. 

Στο εταιρικό μέτωπο, ράλι 15% πραγματοποιεί η μετοχή της Gap. Η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις που ήταν καλύτερες από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Έντονη μεταβλητότητα για την μετοχή της Deutsche Bank που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η μετοχή εκτινάχτηκε 3,2% μετά από δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο το Κατάρ εξετάζει να αυξήσει το μερίδιο του στο 25% της γερμανικής τράπεζας. Ωστόσο, τα κέρδη περιορίστηκαν στο 1% μετά από την διάψευση του δημοσιεύματος από πηγές του Reuters. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v