Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με ώθηση από το αργό

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών στα μάκρο. Ράλι 2% για το αργό. Kέρδη και για τον χρυσό. Στο 1,72% η απόδοση του αμερικανικού 10ετους μετά τα στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών. Ενισχύεται το δολάριο

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα στοιχεία που έδειξαν εκτόξευση του δείκτη υπηρεσιών ISM το Σεπτέμβριο και ενώ το αργό πραγματοποιεί ράλι 2% σε υψηλό από τον Ιούνιο.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,47% στις 18.255 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,36% υψηλότερα στις 5.306 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,37% στις 2.158 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης υπηρεσιών ISM εκτοξεύτηκε στις 57,1 μονάδες το Σεπτέμβριο από 51,4 μονάδες τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 53,1 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με βάση τα στοιχεία της ADP o ιδιωτικός τομέας δημιούργησε 154.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν 166.000 νέες θέσεις εργασίας. Η αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 154.000 ήταν η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο. Toν Αύγουστο οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα είχαν ανέλθει στις 175.000.

To υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε τον Αύγουστο στα 40,73 δισ. δολάρια από 39,55 δισ. τον Ιούλιο.

Aπό το εταιρικό μέτωπο, η Monsanto ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη στο τελευταίο τρίμηνο, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,91% στα 49,62 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τον Ιούνιο. Ο χρυσός ανακάμπτει από τη χθεσινή βουτιά και ενισχύεται 0,5% στα 1.277 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Το αμερικάνικο νόμισμα γύρισε σε θετικό έδαφος έναντι του ευρωπαϊκού μετά τα στοιχεία για την επέκταση του τομέα υπηρεσιών.  

Πτωτικά κινούνται τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει άνοδο τριών μονάδων βάσης, στο 1,72%. 

Στο ταμπλό, ανοδικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές. Η Goldman Sachs σημειώνει κέρδη 1,6%, τα υψηλότερα από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Άνοδο 1,3% καταγράφει η μετοχή της JP Morgan. 

Η μετοχή της Salesforce βουτάει πάνω από 7% την Τετάρτη, μετά από δημοσίευμα ότι είναι πιο κοντά σε πιθανή εξαγορά του Twitter. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v