Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, μετά τις νέες προβλέψεις του ΔΝΤ και τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed. Eνισχύεται το δολάριο. Πτώση 2,9% για τον χρυσό.

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street

Με εναλλαγές προσήμων και στενό εύρος διακύμανσης κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τις τελευταίες προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία και να έχουν το βλέμμα στραμμένο σε δηλώσεις αξιωματούχων της Fed.

Η αξιωματούχος της Fed Λορέτα Μέστερ δήλωσε την Τρίτη πως η αμερικανική οικονομία είναι έτοιμη για μια αύξηση επιτοκίου και επανέλαβε πως η συνάντηση των στελεχών της κεντρικής τράπεζας τον Νοέμβριο παραμένει «ανοιχτή», παρά το γεγονός πως θα διεξαχθεί λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. 

O Dow Jones υποχωρεί 0,1% στις 18.233 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,08% υψηλότερα στις 5.305 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,15% στις 2.158 μονάδες.

Στην Ευρώπη, η μετοχή της γερμανικής τράπεζας κινείται 2,5% υψηλότερα, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πραγματοποιεί οριακή πτώση στα 12,9 δολάρια. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το ΔΝΤ υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και της ευρωζώνης το 2016.

Το Ταμείο υποβάθμισε την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο 1,6% από 2,2% τον Ιούλιο, μετά το απογοητευτικό πρώτο εξάμηνο. Η οικονομία των ΗΠΑ αναμένεται να ανεβάσει ταχύτητα την επόμενη χρονιά και να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2%.

H ευρωζώνη θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,7% φέτος και 1,5% την επόμενη χρονιά, έναντι ανάπτυξης 2% το 2015.

Η ανάπτυξη στην Ιαπωνία, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, αναμένεται να παραμείνει υποτονική, στο 0,5% το 2016 και στο 0,6% το 2017.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, της βρετανικής λίρας και του ευρώ. Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,6% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,276 δολάριο/λίρα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,08% στα 48,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 2,9% στα 1.274 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 1,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v