Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα σε Deutsche Bank και macro

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε η Wall Street. Πτώση 0,8% για τη μετοχή της Deutsche Bank. Καλύτερα των αναμενόμενων τα στοιχεία μεταποίησης στις ΗΠΑ. Προσέγγισε τα 49 δολάρια το πετρέλαιο. Σε χαμηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός.

Πτωτικά κινήθηκε η Wall Street με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στη Deutsche Bank.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η μετοχή της Deutsche Bank που διαπραγματεύεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, σημείωσε άλμα 14% μετά από πληροφορίες ότι η τράπεζα είναι κοντά σε συμβιβασμό για πληρωμή πολύ μικρότερου προστίμου από τα αρχικά 14 δισ. δολάρια.

Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της FXTM, Hussein Sayed, «κάθε είδηση για τη Deutsche Bank θα παίζει καταλυτικό ρόλο στην χρηματιστηριακή αγορά».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το γερμανικό χρηματιστήριο παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω αργίας, με συνέπεια η μετοχή της Deutsche Bank να διαπραγματευτεί μόνο στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου και υποχώρησε 0,8%.

Παράλληλα, προβλημάτισε-όσο περίεργο και να φαίνεται- η άνοδος του δείκτη μεταποίησης ISM σε επίπεδα ανάπτυξης. Συγκεκριμένα ο ISM ανήλθε στις 51,5 μονάδες έναντι 49,4 τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο μόλις έως τις 50,6 μονάδες.

Σύμφωνα με αναλυτές, «τα καλά στοιχεία μεταποίησης ενέτειναν τους φόβους των επενδυτών μήπως η Fed προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από τον Δεκέμβρη».

Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου στον απόηχο της απόφασης των χωρών μελών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής. Σημειώνεται ότι οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στην επικείμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου. Σήμερα ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 1,2% στα 48,81 δολάρια ανά βαρέλι ήτοι σε υψηλό αντίστοιχο της 19ης Αυγούστου.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Tesla Motors κινήθηκε υψηλότερα 4,7% καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε πωλήσεις ρεκόρ για το γ' τρίμηνο ενώ προέβλεψε ότι οι πωλήσεις και στο επόμενο τρίμηνο θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα, ή ακόμα υψηλότερα.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,3% στις 18.308 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,33% στις 2.161 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,21% στις 5.300 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των DuPont (+1,3%) και United Technologies (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Travelers (-1,4%) και Procter & Gamble (-1,3%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1217 από 1,1240 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινήθηκε σε χαμηλό δύο εβδομάδων καθώς σημείωσε πτώση 0,3% στα 1.312 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,62%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v